Hopp til innhold

Cappelens sønn dømt til 18 måneder i fengsel

Gjermund Cappelens 28 år gamle sønn er dømt til halvannet år i fengsel for heleri. Han ble imidlertid trodd på at han ikke visste at det var snakk om narkotikapenger, opplyser sønnens forsvarer.

Marijana Lozic, forsvarer for Cappelens sønn

Marijana Lozic, forsvarer for Cappelens sønn, i straffesaken i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Gjermund Cappelen regnes som en av Norges største hasjmuglere gjennom tidene, og ble i november kjent skyldig i opbevaring og salg av 1,4 tonn hasj. I januar må han igjen møte i retten, tiltalt for innførsel av flere tonn hasj sammen med den tidligere polititoppen Eirik Jensen.

I forrige uke måtte også Cappelens 28 år gamle sønn møte i Asker og Bærum tingrett, tiltalt for heleri av over 4 millioner kroner.

28-åringen erkjente i retten heleri av 3,4 millioner kroner som ble funnet i bilen hans da politiet slo til mot Cappelens nettverk 19. desember 2013, og forklarte at han hadde fått 100.000 kroner av faren for å frakte disse til en person i Amsterdam.

– Det kunne ha vært et lån, eller hva som helst. Det ble ikke nevnt narkotika eller noe som helst. Det var hyggelig å gjøre en pappa en tjeneste også, siden jeg uansett skulle på tur, sa 28-åringen da han forklarte seg i retten.

Forsvarer: Ingen anke

Nå er 28-åringen dømt til et år og seks måneder for heleri, opplyser hans forsvarer Marijana Lozic. Asker og Bærum og tingrett har imidlertid trodd Cappelens sønn på at han ikke visste at pengene stammet fra narkotikakriminalitet.

Lozic er opptattt i retten, men sier dommen er meddelt hennes klient.

– Det blir ingen anke herfra, med forbehold om at vi må få lese hele dommen først, skriver Lozic i en SMS.

Politiadvokat Janne Danielsen sier til NRK at hun ikke har rukket å lese dommen, og har ikke mulighet til å kommenter på dette tidspunket om hvorvidt de kommer til å anke dommen fra Asker og Bærum tingrett.

– Stammet fra hasjvirksomhet

Gjermund Cappelen forklarte seg selv i saken mot sønnen, og bekreftet i grove trekk sønnens framstilling av saken.

– Pengene stammer fra hasjvirksomhet, men det fortalte jeg ikke til NN (sønnen, journ. anm.). Jeg visste sånn cirka hvor mye det var, rundt 3,4 millioner kroner. Det var norske sedler, en blanding av ulike lapper, sa Cappelen i sin forklaring.

Mannen som har erkjent å ha styrt et av de største narkoimperiene i Norge over flere tiår, beskrev kontakten med sønnen som dårlig i perioder. Cappelen sa også at han var lei seg for at han hadde dratt sønnen inn i saken.

– Når jeg tenker på det i ettertid er det helt forferdelig at jeg har utsatt ham for noe sånt. Jeg tenkte ikke på risikoen der og da, det var dårlig dømmekraft fra min side.

Gjermund Cappelen i retten

Gjermund Cappelen vitnet i straffesaken mot sønnen. Han bekreftet i grove trekk sønnens framstilling av saken.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

AKTUELT NÅ