Årets påske var i slutten av mars. Da er det kanskje ikke så rart at vi har hygget oss litt ekstra med kaker og søtt. Tre av de mest populære kakene er typiske påskekaker.
1. Suksess i flere lag
- Oppskrift: Suksessterte
- Flere oppskrifter fra Marit Hegle
2. Luksuspåskekake
En staselig kake som gir litt luksusfølelse. Kaken er laget som et halvt påskeegg som skjuler mye godt under marsipanen. Det er nemlig appelsinkrem og daimkrem mellom lagene av sukkerbrød.
3. Pasta med fløte og ost
Gnocchi er små baller av pastadeig med potet i. Mats Paulsen serverer dem med en kraftig, salt ostesaus – og alt tar bare fem minutter å lage.
4. Ertepuré
Vakker på fargen og kjapp å lage, sier kokk Lise Finckenhagen. Ertepuré av frosne erter er et enkelt og smakfullt tilbehør.
5. Tortillalefser med bønnekrem og masse godt
Tykke og luftige tortillalefser toppet med bønnekrem, stekt chorizo, pico de gallo, ost, rømme, vårløk og koriander. Reneé Fagerhøi deler et matminne fra Mexico i denne oppskriften.
6. Enkel epledessert
Mange forbinder epler i dessert med eplekake, men det går selvsagt an å bruke eplet på flere måter. Dette er en superenkel dessert som likevel kan minne litt om eplekake i smak.
7. Løksuppe gratinert med brød og ost
Denne suppen er en god venn på kjølige dager. Litt ost på toppen gjør susen.
8. Sjokolade og peanøtter i uslåelig duett
Sjokoladekake med peanøttsmørkrem, peanøtter, sjokoladekuler og kakestrøssel. Denne forsvinner fort på kakebordet.
9. Saftig kake med revet gulrot
Gulrotkake er godt likt blant både unge og eldre. Bare kremen i seg selv er en god unnskyldning for å lage gulrotkake. Her pyntet med tynne gulrotstrimler, ristet kokos og valnøtter.
10. Påskegul og glutenfri
Nok en oppskrift på suksessterte, en slager i påskehøytiden. Mandelbunn og gul krem er en god kombinasjon. Ønsker du en glutenfri kake i tillegg, er denne et godt tips.