Nesten en kvart million nordmenn sjekket oppskriften på langtidsstekt ribbe Tradisjonsmat og risboller blir vi visst aldri lei. Men det er også pasta og friske drinker på ti-på-topp-lista til NRK Mat for 2020. Av Torunn Grymer
Risbollene fortsatt på topp Vi elsker julemat og kaker. Men hverdagsmaten er også godt representert på ti-på-topp-listen for 2019 i NRK Mat. Av Siri Bjelland Berven
Favorittkakene gjennom ni år Hos NRK Mat er det ingen hemmelegheit at kaker er svært populært. Me tjuvstartar feiringa av kakedagen 8. april, og gir deg dei mest leste kakeoppskriftene gjennom dei siste ni åra. Av Hanne Høyland
Ekstra smakfulle risboller slo alle rekorder Det koker på NRK Mat når julen nærmer seg. Det har resultert i at topplisten fra matåret 2018 er full av godbiter fra julehøytiden. På topp ligger risbollene. Av Hanne Høyland
Kyllingmiddagen ble mest lest Hvis du bestemmer deg for å lage de mest populære oppskriftene fra nrk.no/mat i april, får du bakt to brød, laget dressing til salaten, tre middager, tre festkaker og bakt søtpoteter som tilbehør. Sjekk hvilke oppskrifter som ble mest lest i april 2018. Av Siri Bjelland Berven
Populær suksess på topp I denne måneden har vi hatt lyst på det søte. Hele fem av de ti mest populære oppskriftene i årets tredje måned var kakeoppskrifter. Av Lise Andreassen Hagir
Boller, asiatisk og tradisjon I årets andre måned har vi hatt lyst på tradisjonsmat, boller og litt asiatiske smaker. Av Siri Bjelland Berven
Kosemat i vintermørket I januar har vi hatt lyst på kosemat. God drikke og fristende bakst, varmende supper og middagsgryter. Her er oppskriftenes ti på topp i årets første måned. Av Lise Andreassen Hagir
Julemiddag på toppen, igjen Julemiddagen er kanskje et av årets viktigste måltider. Og da vil man være trygg på at alt blir perfekt. Oppskriften på langtidsstekt ribbe er den mest leste av alle oppskriftene på nrk.no/mat i 2017. Her er listen med middager, hjemmebakst og kaker som er de ti mest leste. Av Siri Bjelland Berven
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Lun epleterte Lise Finckenhagen lager tertebunnen først, før hun fyller den med norske, syrlige epler som har kost seg i smør, sukker og vanilje.
Pasta carbonara Lettvint pasta med bacon eller pancetta og en saus av ost og egg. I denne oppskriften får du tips om hvordan du lager den perfekte, glinsende og skinnende sausen.
Kylling med paprika og oliven Det er alltid en fest med helstekt kylling. Grønnsakene med flotte farger og mye smak tilberedes sammen med kyllingen. De gir Nigellas kyllingrett en solfylt italiensk smak og stemning.
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland