Hele menyen til «Kvelden før kvelden» «Kvelden før kvelden» er endelig her. Nå skal vi pynte treet, tenne lys og puste på ei stund mens du får inspirasjon til årets julemiddag. Av Ingvill Bjorland
Reneés ribbe med sprø svor og saus Ingrid Espelid Hovigs ribbe lever videre. Kokk Reneé Fagerhøi har latt seg inspirere og høyner det hele med sine egne favorittsmaker.
Riskrem de luxe Riskrem er obligatorisk på julebordet, og her hever vi virkelig standarden. Dette er tradisjonell riskremdessert i en de luxe-utgave med ny og knallgod topping.
Italiensk bakt rispuddingkake med kirsebærsaus Lyst å dra på litt? Da skal du prøve denne italiensk-inspirerte riskremkaken med krydder, bær og Crème brûlée-lokk. Dette er diskotek i munnen.
Nordisk tostada med sprøtt pinnekjøtt Ikke la pinnekjøttrestene gå til spille. Lag deg heller en fest-tostada. Perfekt å invitere på i romjulen. Dette er julerester i helt ny drakt.
«Colcannon» – irsk rustikk potetstappe Irsk potetstappe har mye – og myk smak. Også ser den så frisk og fin ut. Du kan se at den smaker eventyrlig godt.
Nøttestek med tyttebær Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarretter. Denne hjemmelagede steken overgår det meste, og du trenger ikke være vegetarianer for å elske den.
Frisk og fargerik rosenkålsalat Denne rosenkålsalaten er en smaksbombe og fargeklatt på festbordet. Sammen med frisk frukt og en snerten sennepsdressing vil «den norske armen» strekke seg langt for å få smake.
Her er årets julemeny fra «Kvelden før kvelden» – Jeg drømte om kjøttmiddag som liten, sier Reneé Fagerhøi i årets utgave av TV-programmet «Kvelden før kvelden». Hun lager flott julemiddag med ribbe som er inspirert både av Ingrid Espelid Hovig og engelsk julemat fra tiden hun bodde i England. Av Kristin Eriksen og Siri Bjelland Berven
Herleg heimelaga konfekt For mykje av det gode, er nokre gonger heilt rett. Lag ei lun og koseleg stund med heimelaga konfekt – til gjestar, som gåve eller til deg sjølv. Av Ingvill Bjorland
Kringlevridd bakst på lur Kringle i frysen. Kjapt tint – og servert lun og god til uventa gjester. Kringler er undervurderte og blir altfor sjeldan serverte i desse dagar. Set i gang og kringlevri. Av Ingvill Bjorland
Finske brød Finske brød er innmari lettvinte og veldig gode, forteller Iren Madsen. De smelter i munnen, og man vil bare ha mer! Oppskriften hadde svigerfar med seg til Norge den gangen kjærligheten traff ham. Han var dansk, og måtte ha disse kakene til jul.
Biff à la Lindström Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.
Sitronspecier Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.
Fiskegrateng med makaroni Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.