Hopp til innhold

Ti middager i ildfast form

Av og til er det veldig greit å ha ingrediensene til middagen i én og samme form, putte den i ovnen og gjøre noe annet mens retten stekes ferdig. Her får du ti tips til middager i ildfast form.

Lasagne

Lise Finckenhagens smakfulle kjøttsaus inneholder alltid gulrot, stangselleri, løk og hvitløk.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Det er innimellom greit å slippe mange gryter på bordet. Ovnsretter er praktiske og artige siden de finnes i et hav av varianter. Her er ti.

1. Blomkål i form

OPPSKRIFT: Ostegratinert blomkål

2. Lam med tomatsaus

Lag lammebollene selv, og tilsett krydder med inspirasjon fra Nord-Afrika. Lise Finckenhagen gratinerer med mozzarella på toppen.

3. Vegansk lasagne

Denne lasagnen inneholder aubergine, sopp, tomatsaus og en topping av spinat. Friske basilikumblader er et blikkfang på toppen.

4. Hjemmelaget fiskegrateng

Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Ikke er det vanskelig heller. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.

5. Krydret kylling i saftig kremsaus

Kylling i kremsaus med nøtter, mango og chili. Har du først prøvd denne, kommer du garantert til å lage den på ny.

6. Gresk middag med moussaka

Grønnsaker, ostesaus og kjøtt. Moussaka til middag kan nesten gi litt feriefølelse.

7. Hjemmelaget lasagne

Vi nordmenn kaller hele ovnsretten med pasta, ostesaus og kjøttsaus for lasagne. Men det er faktisk bare pastaplatene som heter lasagne på italiensk.

8. Fisk i form

Bacalao er festmat for mange. Husk å vanne ut klippfisken på forhånd, og se ellers video i oppskriften med gode tips til framgangsmåten.

9. Kjent pai med en vri

Shepherd's pie lages vanligvis med potetmos på toppen. Her får du tips til en vri hvor potetene er byttet ut med blomkålmos.

10. Form med laks og grønnsaker

Laks er en av favorittråvarene til Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form med masse løk på siden.