Det er innimellom greit å slippe mange gryter på bordet. Ovnsretter er praktiske og artige siden de finnes i et hav av varianter. Her er ti.
1. Blomkål i form
OPPSKRIFT: Ostegratinert blomkål
2. Lam med tomatsaus
Lag lammebollene selv, og tilsett krydder med inspirasjon fra Nord-Afrika. Lise Finckenhagen gratinerer med mozzarella på toppen.
3. Vegansk lasagne
Denne lasagnen inneholder aubergine, sopp, tomatsaus og en topping av spinat. Friske basilikumblader er et blikkfang på toppen.
- Flere oppskrifter fra Richard Nystad
- Flere oppskrifter på middag uten kjøtt og vegansk mat
- Flere oppskrifter fra radioprogrammet «Brønsj»
4. Hjemmelaget fiskegrateng
Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Ikke er det vanskelig heller. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.
5. Krydret kylling i saftig kremsaus
Kylling i kremsaus med nøtter, mango og chili. Har du først prøvd denne, kommer du garantert til å lage den på ny.
6. Gresk middag med moussaka
Grønnsaker, ostesaus og kjøtt. Moussaka til middag kan nesten gi litt feriefølelse.
7. Hjemmelaget lasagne
Vi nordmenn kaller hele ovnsretten med pasta, ostesaus og kjøttsaus for lasagne. Men det er faktisk bare pastaplatene som heter lasagne på italiensk.
8. Fisk i form
Bacalao er festmat for mange. Husk å vanne ut klippfisken på forhånd, og se ellers video i oppskriften med gode tips til framgangsmåten.
9. Kjent pai med en vri
Shepherd's pie lages vanligvis med potetmos på toppen. Her får du tips til en vri hvor potetene er byttet ut med blomkålmos.
10. Form med laks og grønnsaker
Laks er en av favorittråvarene til Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form med masse løk på siden.