Gulrotkake

Kremen er en god unnskyldning for å lage gulrotkake. Lise Finckenhagen pynter med tynne gulrotstrimler, ristet kokos og valnøtter.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Gulrotkake

Revet gulrot gjør denne kaken til en saftig suksess. Gulrotkake er godt likt av både unge og voksne.

Slik gjør du

Denne oppskriften er nok til en liten langpanne på omtrent 20 x 30 centimeter.

Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.

Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter.

Hell røren over i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk om den er ferdigstekt med en kakepinne. Avkjøl kaken på rist.

Ostekrem

Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig og bre den jevnt utover kaken.

Pynt med for eksempel ristede kokosflak og gulrotstrimler før servering. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+