Churros Churros er et spansk bakverk som kan minne om smultring. Denne oppskriften fra Mats Paulsen er enkel å lage hjemme på kort tid, og det blir til et fantastisk resultat. Serveres med en mørk sjokoladesaus som går veldig bra mot de søte og noe salte churrosene.
Avokado med balsamicovinaigrette Mats Paulsen serverer en god, enkel forrett med avokado. Å blande olje og eddik til dressingen er ikke enkelt. De to vil ikke blandes. Men når du blander olje og sennep får du en emulsjon, og da vi eddiken også være med på laget. Lag gjerne vinaigretten i et glass med lokk som du rister på.
Bakt gresskar med brie Å bake grønnsaker i ovnen er en deilig måte å lage grønnsaker på. Rockekokk Mats Paulsen baker gresskar sammen med gulrøtter, poteter og søtpotet.
Sterk gresskarsuppe Gresskarkjøtt fra et halvt gresskar blir til sterk suppe når du krydrer med tørket chili. I denne oppskriften bakes gresskar, gulrot og søtpotet i ovnen før de blir til gresskarsuppe.
Åtte toppinger til iskrem Mats Paulsen leker ikke istilbehør. Han foreslår både karamellisert, hvit sjokolade, bringebærsaus, myntesukker, sjokoladesaus med appelsinskall, karamelliserte nøtter, havrekjeks-crumble, myk banan eller dulce de leche.
Pasta al forno Pasta al forno betyr pasta bakt i stekeovnen. Dette er ikke lasagne, men minner om det. Pasta al forno kan fort bli mat til mange på en enkel og rimelig måte. Rockekokk Mats Paulsen lager ovnsbakt pasta med kjøttsaus som har kokt lenge.
Rockekokkens vri på poke Poke er gatemat fra Hawaii. Rockekokk Mats Paulsens smaksbombe lages med laks. Vanligvis lages poke med tunfisk. Poke betyr å dele, kutte. Denne retten er ikke helt som sashimi, ceviche eller laksecarpaccio, men den ligner.
Eton mess – marengs, krem og bær Skal du ha gjester, passer lag-på-lag-desserten Eton mess perfekt. Har du lagd marengsen på forhånd, tar den bare noen minutter å montere. Oppskrift fra Mats Paulsen.
Popkorn og sjokoladesaus til sofakosen Det er smaken av det søte og salte sammen som gjør Mats Paulsens sofakos til noe utenom det vanlige. Dypp salte chips i sjokoladesaus og bland popkorn med karamell. Heldigvis er det lov å skeie ut en gang imellom!
Linseburger med bønnekrem og tomatsalat Helt vegetarisk burger med røde linser som grunnlag. Tareq Taylor serverer burgeren med hvit bønnekrem og tomatsalat.
Fire friske smoothies med bær Bad i bær og friske drinker. For vi spiste mindre frukt og bær enn vi pleier under pandemien. Nå har alle salatbarer vært åpne i flere uker, og vi kan kjøpe friske bær i dagligvarebutikken året rundt. Her får du fire forslag til herlige blandinger.
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.
Gratinerte spicy lammeboller Lammekjøttboller med krydder inspirert av Nord-Afrika og Marokko. Lise Finckenhagen serverer dem gratinert i en god tomatsaus med mozzarella på toppen.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.