Meksikansk gatemat

Tortillalefser med bønnekrem, pico de gallo, stekt chorizo, revet ost, rømme, vårløk og koriander.

Foto: Reneé Fagerhøi

Meksikansk gatemat

Reneé Fagerhøi deler et matminne fra Mexico. Det er tykke og luftige tortillalefser toppet med bønnekrem, stekt chorizo, pico de gallo, ost, rømme, vårløk og koriander. Pico de gallo er en salat med tomater, chili og løk.

Slik gjør du

Bønnekrem

Finkutt rødløk, hvitløk og chili. Skvis løk, hvitløk, chili, tomatpuré og krydderier i litt nøytral olje. Ha på sukker og eddik, og kok opp.

Vend inn bønnene og småkok i fem minutter. Kjør alt sammen til en tykk masse med stavmikser. La det koke noen minutter til. Smak til med salt.

Tortillalefser

Kjør alle ingrediensene til en myk og litt klissete deig. La den hvile i 30 min. Fordel deigen i åtte like store deigemner, og la dem hvile i 15 minutter.

Form deigemnene til runde tortillas. Stek dem i tørr panne på begge sider. Pass på at pannen er skikkelig varm, og snu lefsene ofte. Stek i cirka 30 sekunder til ett minutt på hver side, avhengig av tykkelsen på lefsene.

Oppbevar tortillalefsene i fuktig klede frem til servering, de smaker best varme og nystekte.

Pico de gallo

Skjær tomatene i små terninger. Finkutt hvitløk og sjalottløk. Fjern steinene fra chilien før de finkuttes. Bland tomater, hvitløk, sjalottløk og chili sammen i en bolle. Smak til med limesaft og salt.

Stekt chorizo

Ta skinnet av pølsene. Riv pølsene i biter, og stek dem i tørr panne.

Servering

Skjær vårløken i ringer. Legg et godt lag med bønnekrem på en lefse, fortsett med stekt chorizo, revet ost og rømme. Topp med masse pico de gallo, vårløk og fersk koriander

Kilde: Reneé Fagerhøi i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1