Laster innhold, vennligst vent..

Risbollene fortsatt på topp

Vi elsker julemat og kaker. Men hverdagsmaten er også godt representert på ti-på-topp-listen for 2019 i NRK Mat.

risboller

Etter at oppskriften på risboller ble publisert 7. desember 2018 er den vist over 600.000 ganger.

Foto: Marit Hegle

Risboller, langtidsstekt ribbe og hasselnøttopper er blant de ti mest leste i 2019. Det var de i 2018 også. Men også helt nye oppskrifter får plass blant de ti mest leste. Nykommerne er firkløverkake, troika og shepherd's pie.

1. I særklasse

Risbollene er like populære i år som i fjor. Marit Hegles oppskrift er den som har flest sidevisninger av alle oppskriftene på nrk.no/mat i 2019.

Flere oppskrifter fra Marit Hegle

2. Sju timer julemiddag

I 2016 viste Øyvind Hjelle hvordan ribben skal tilberedes grad for grad, minutt for minutt. Siden da har TV-programmet og oppskriften vært fast inventar hos NRK Mat før jul. Og ikke bare da. Statistikken viser at oppskriften har sitt publikum gjennom hele året.

Flere oppskrifter fra Øyvind Hjelle

3. Mandelbunn, vaniljekrem og firkløversjokolade

Marit Hegles oppskrift på firkløverkake fikk et stort publikum med en gang den ble publisert i mars 2019. Mandelbunn, vaniljekrem og firkløverkrem lag på lag har blitt manges favoritt.

4. Tradisjonsrett

Lise Finckenhagen presenterer lapskaus som om den skal serveres til fest.

Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen

5. Brød som kunstverk

Vi ble oppmerksomme på Neil Allsops fine bakverk og måtte bare høre mer om hvordan han lager dem. Oppskriften kom i oktober 2018, men fikk et stort publikum i 2019.

Lær å lage dekorative surdeigsbrød

6. Julekonfekt

Troika er konfekt som består av marsipan, gelé og nougat med sjokoladetrekk. Sannsynligvis fant den veien til mange juleselskaper i 2019.

7. Porsjonskaker

Til jul lager vi småkaker. Hasselnøttoppene er Marit Hegles småkakevariant av suksessterte.

8. Matmuffins

Lise Finckenhagen bakte muffins med grovt mel og fylte dem med skinke, ost paprika og vårløk. De ble første gang servert i radioprogrammet Holm på NRK P1+ i mars 2016.

9. Kylling i fløtesaus

Fløte, hvitvin og smør lover en skikkelig god saus til kyllingretten fra Lise Finckenhagen.

10. Middag på 20 minutter

Kjartan Skjelde har levert oppskrifter på middager som blir ferdige på kort tid. Av disse er det hans variant av Shepherd's pie som ble mest lest i 2019.

Flere oppskrifter fra Kjartan Skjelde

Fikk du med deg disse i 2019?