For deg som er glad i langtidskokt eller langtidsstekt mat – her er åtte oppskrifter som kan godgjøre seg et sted mellom 1,5 til rundt 10 timer.
1. Lam fra lammets legg
OPPSKRIFT: Nydelige lammeskanker
2. Svin med epler og kål
Prøv deg på en ny vri på svinemiddagen, inspirert av Filip Langhoff. Kjøttet glaseres med epleblomstsirup og serveres med løk, nykål og epler.
3. Møre oksehaler
Oksehaler kan stå i stekeovnen i flere timer. Lise Finckenhagen dekker dem med rødvin og kraft, og lar dem stå i ovnen i rundt fire timer.
4. Lammelår minutt for minutt
Lammelår er påskens «saktemat». Før denne middagen rekker du både frokost, lunsj og litt til før alt er ferdig.
5. Kjøttgryte med rødvin
Oppi her er det mengder av god smak. Grønnsaker, krydder, oksekraft og rødvin. Franskmennene kan kjøttgryter.
6. Elg kokt i egen kraft
Til denne middagen kan du beregne en time steketid per kilo kjøtt. Her er elgkjøttet servert med rosenkål, saltbakt sjalottløk, sopp, sukkererter og god saus.
7. Mør svinenakke
Her skal svinenakken grilles på lav varme i omtrent fire timer. Lars Erik Vesterdal lager en enkel salat med poteter, asparges og tomater som tilbehør.
8. Lam med ekstra hint av hvitløk
Her får lammelåret ekstra hvitløkssmak av å bake en hel hvitløk sammen med kjøttet. Potetmos, stekte grønnsaker og hjemmelaget bearnéssaus er godt tilbehør.