Eplebåter i eplemost

Eplebåter i eplemost er en enkel dessert med mye god smak.

Foto: Arve Serigstad

Eplebåter i eplemost – med krem og hakkede pistasjnøtter

Mange forbinder epler i dessert med eplekake. Denne superenkle desserten har noen av de samme smakene, og er en av mine absolutte favoritter. Nettopp fordi den er så enkel. Og så veldig – veldig god. Dette sier Arve Serigstad i boken «Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen».

Slik gjør du

Skrell først to epler, fjern kjernene og skjær i båter. Legg dem på en tallerken og ha litt sitron over dem, dette forhindrer at eplene blir brune.

Bland sammen eplemost, kanelstang, stjerneanis, sukker og honning i en kjele. Varm opp til sukker og honning er smeltet, og ha eplebåtene i kjelen. La dette stå og småkoke i omtrent 30 minutter. Tiden er litt avhengig av varmen og hardheten på eplene. Kjenn etter hvert – eplene skal bli myke – men ikke gå i oppløsning. Når de er ferdige, plukker du båtene opp med en skje og lar dem få avkjøle seg – de behøver ikke å bli helt kalde.

Legg 5–6 eplebåter i en skål, ha et par teskjeer med eplemostlaken over, en god spiseskje krem oppå og strø litt pistasjnøtter over det hele.

Kilde: Arve Serigstad i Nitimen