Influenserstorm: Ville betale for reklame med gåvekort PR-byrået til taco-giganten Old El Paso bad fleire influensarar om å lage innhald for dei, men sa dei ikkje kunne betale. Av Ellen Karin Moen
Taco: Barbacoa med salsa verde Dette er krydret mørt kjøtt og utrolig god taco. Den originale barbacoaen lages i en jordovn over natten. Her er den i en overkommelig versjon, og like god.
Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen Er du hekta på tex-mex og vil forsøke med noe nytt i «lefsa»? Vi lar oss inspirere av Mexico, bytter ut ferdigtacoen og byr på et knippe oppskrifter som vi tenker på som meksikanske. Av Kristin Eriksen
Taco med kikerter og grønsaker Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.
Ekte tortillas med maismel Det er lettvint å ha ferdigkjøpte tortillas i skapet. Men de har ikke mye til felles med ekte tortillas. Anders Samuelsson lager tortillas på masa harina, et maismel som er det tradisjonelle tortillamelet.
Taco med ekte maistortillas og fritert fisk Maistortillas serveres med meksikansk salsa, avokadokrem og fritert fisk. En fylt tortilla kalles forresten for taco. Nå vet du det også. Av Siri Bjelland Berven
Fritert fisk til taco Bytt ut kjøttdeigen med fritert fisk i fredagstacoen. Kokk Anders Samuelsson bruker sik og gjørs. Bruk samme metode på fisken du liker best.
Pico de gallo og avokadokrem Pico de gallo er en supergod salsa som du lager i en fart. Den består av noen få ingredienser.
Lørdagsrådets loaded veggie nachos Nachos med et lag av bønner, paprika, jalapeños og ost som blir bakt i ovnen og overstrødd med vårløk, reddiker og feta før servering. Det blir friskt, knasende og med litt søtt til slutt.
Herleg heimelaga konfekt For mykje av det gode, er nokre gonger heilt rett. Lag ei lun og koseleg stund med heimelaga konfekt – til gjestar, som gåve eller til deg sjølv. Av Ingvill Bjorland
Kringlevridd bakst på lur Kringle i frysen. Kjapt tint – og servert lun og god til uventa gjester. Kringler er undervurderte og blir altfor sjeldan serverte i desse dagar. Set i gang og kringlevri. Av Ingvill Bjorland
Finske brød Finske brød er innmari lettvinte og veldig gode, forteller Iren Madsen. De smelter i munnen, og man vil bare ha mer! Oppskriften hadde svigerfar med seg til Norge den gangen kjærligheten traff ham. Han var dansk, og måtte ha disse kakene til jul.
Biff à la Lindström Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.
Sitronspecier Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.
Fiskegrateng med makaroni Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.