Slik gjør du
Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte 24 cm kakeringer. (Bruk bare ringen til springformen. Smør ringene og sett dem rett på stekebrett med bakepapir eller bakeduk.) Stek mandelbunnene ved 170 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp til slutt inn smøret.
Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen imellom. Fordel resten av kremen over og rundt på kantene.
Tips
Steker du bunnene i mindre former blir kaken høyere. Men da må du også huske å forlenge steketiden. Prøv deg frem med en kakepinne.
Pynt kaken med marsipanblomster, marsipanegg, krokan eller revet sjokolade.
Marsipanblomstene på bildet er stukket ut med et utstikkersett og satt til å tørke en natt i eggekartong for å få bladene til å stå litt opp. Det er brukt hvit pulverfarge i marsipanen og når blomstene er blitt harde har de fått en prikk med gul krem i midten.