Kjøtt i vintermørket Sosekjøtt eller kjøtt i mørke er en kraftig og smakfull gryterett som passer perfekt til søndagsmiddagen. Oksekjøttet småkoker lenge i sin egen kraft og danner en deilig saus som i denne oppskriften er smaksatt med vin og godt krydder. Tradisjonsmat på sitt beste!
Rabarbra- og jordbærdessert Sommerlig dessert-kake med rabarbra og jordbær, en perfekt blanding av sødme og syrlighet. Det blir ekstra godt med litt knas på toppen.
Mini pavlova med bær og sjokolade Himmelsk godt til fest! Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Topp med krem og bær så er suksessen sikret.
Kikertburger med rødbete-tzatziki Dersom du foretrekker en kjøttfri burger, prøv denne som er laget av kikerter. Piff opp med rødbete-tzatziki, syltet rødløk og gode sauser.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Vitello tonnato Dette er en litt rar kombo, men den smaker helt fantastisk. Skiver av kalv toppet med en røre som er en blanding av tunfisk og majones.
Grillet asparges med honning- og sennepsdressing Så enkelt og så godt! Grillet asparges med en god dressing, sitron og revet parmesan er sommerens beste tilbehør.
Grillet laks med hvitløk- og urtesmør Laks trives godt på grillen sammen med et godt urtesmør. Når du griller den med skinnet på, faller den ikke så lett fra hverandre.
Shawarma Mat fra Midtøsten. Her fylles pitabrødet med lammekjøtt, tomat-chilisaus, salat, løk, tomat og agurk og en dressing med crème fraîche. Oppskriften er fra TV-serien Munter mat.
Banankake med sjokolade og nøtter Lise Finckenhagen har løsningen for deg som har to overmodne bananer til overs. Bak en banankake, en formkake med bananer og sjokolade!
Byggotto med tomat og fennikel Risotto laget med byggryn. Det blir byggotto. Lise Finckenhagen serverer den med en tomat- og fennikelsaus.
Saftig og holdbart matpakkebrød Hemmeligheten bak dette brødet er at kornet bløtlegges i forkant, da blir brødet veldig saftig og får lang holdbarhet. Det er enkelt å lage, men det krever at du bruker et par minutter kvelden før du skal bake.
«When life gives you lemons» ... Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og nå er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag. Av Ingvill Bjorland
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland