Fastelavnsboller i flere varianter Det er den tiden på året da boller med krem er en selvfølge. Lise Finckenhagen gir deg seks fastelavns-forslag. Av Siri Bjelland Berven
Kjøtt i vintermørket Sosekjøtt eller kjøtt i mørke er en kraftig og smakfull gryterett som passer perfekt til søndagsmiddagen. Oksekjøttet småkoker lenge i sin egen kraft og danner en deilig saus som i denne oppskriften er smaksatt med vin og godt krydder. Tradisjonsmat på sitt beste!
Rabarbra- og jordbærdessert Sommerlig dessert-kake med rabarbra og jordbær, en perfekt blanding av sødme og syrlighet. Det blir ekstra godt med litt knas på toppen.
Mini pavlova med bær og sjokolade Himmelsk godt til fest! Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Topp med krem og bær så er suksessen sikret.
Kikertburger med rødbete-tzatziki Dersom du foretrekker en kjøttfri burger, prøv denne som er laget av kikerter. Piff opp med rødbete-tzatziki, syltet rødløk og gode sauser.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Vitello tonnato Dette er en litt rar kombo, men den smaker helt fantastisk. Skiver av kalv toppet med en røre som er en blanding av tunfisk og majones.
Grillet asparges med honning- og sennepsdressing Så enkelt og så godt! Grillet asparges med en god dressing, sitron og revet parmesan er sommerens beste tilbehør.
Lammegryte med appelsin Dette er ingen vanlig lammegryte, den inneholder stangselleri, oliven, appelsinskall, honning, timian, karamellisert løk og rødvin.
Fylt avokado til fest Ein fin liten rett til fest eller høgtid. Denne kvalifiserer til nyttår også, om du trenger ein enkel vegansk forrett.
Pinnekjøtt med komler og kålrabistappe Brødrene Price er på norgesbesøk og lager pinnekjøtt. De har valgt å servere komler sammen med kjøttet. På tallerkenen har de også en kremet kålrabistappe og vossakorv.
Koreansk sesamkylling Dette er en «non spicy» versjon av «Korean Fried Chicken». Her får du en perfekt balanse mellom det søte, syrlige og litt salte – sammen med herlig aromatisk sesamolje og frø.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Pasta med laks og spinat Her er Inge Johnsens forslag til rask middag med pasta, laks og spinat. Perfekt om du har litt dårlig tid.