Fastelavnsboller i flere varianter Det er den tiden på året da boller med krem er en selvfølge. Lise Finckenhagen gir deg seks fastelavns-forslag. Av Siri Bjelland Berven
Kjøtt i vintermørket Sosekjøtt eller kjøtt i mørke er en kraftig og smakfull gryterett som passer perfekt til søndagsmiddagen. Oksekjøttet småkoker lenge i sin egen kraft og danner en deilig saus som i denne oppskriften er smaksatt med vin og godt krydder. Tradisjonsmat på sitt beste!
Rabarbra- og jordbærdessert Sommerlig dessert-kake med rabarbra og jordbær, en perfekt blanding av sødme og syrlighet. Det blir ekstra godt med litt knas på toppen.
Mini pavlova med bær og sjokolade Himmelsk godt til fest! Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Topp med krem og bær så er suksessen sikret.
Kikertburger med rødbete-tzatziki Dersom du foretrekker en kjøttfri burger, prøv denne som er laget av kikerter. Piff opp med rødbete-tzatziki, syltet rødløk og gode sauser.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Vitello tonnato Dette er en litt rar kombo, men den smaker helt fantastisk. Skiver av kalv toppet med en røre som er en blanding av tunfisk og majones.
Grillet asparges med honning- og sennepsdressing Så enkelt og så godt! Grillet asparges med en god dressing, sitron og revet parmesan er sommerens beste tilbehør.