Saftig sjokoladekake med peanøttsmørkrem

Sjokoladekake med peanøttsmørkrem, peanøtter, sjokoladekuler og kakestrøssel.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Saftig sjokoladekake med peanøttsmørkrem

Sjokolade og peanøtter er en uslåelig duo. Her får du ikke bare en saftig sjokoladekake, men og oppskrift på en skikkelig god peanøttsmørkrem.

Slik gjør du

Oppskriften til denne kaka har tatt turen rundt på mange håndskrevne lapper før den fant veien over Atlanteren. Hemmeligheten bak saftigheten er kokende vann som has i helt mot slutten.

Denne røra passer fint i en vanlig størrelse springform på 26 centimeter i diameter, men den kan med fordel lages i to små former med en diameter på 18 centimeter. Den vil og fungere i en liten langpanne.

Sett ovnen på 180 grader.

Bland alt det tørre. Tilsett melk, egg og olje. Bland godt. Tilsett det kokende vannet. Røra er ganske våt på dette tidspunktet.

Hell i en smurt form.

Steketiden er avhengig av størrelsen på formen. Beregn alt fra 35 til 50 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en kakenål eller en tannpirker.

Mens kaka står til avkjøling pisker du smøret og peanøttsmøret til det er blekt og luftig. Tilsett melis litt etter litt. Tilsett deretter melk, en spiseskje om gangen til ønsket konsistens.

Del kaken i to eller tre. Ha smørkrem mellom lagene og rundt kaka. Pynt som du ønsker.

Tips

Når du pynter kake er det fint å ha en fryser i nærheten med plass til kaka. Når du har delt kaka i lag, kan det være en ide å fryse kaka litt til den er litt stiv, da blir det mindre smuler.

Ta deretter krem mellom lagene, og et tynt lag utenpå kaka. Det gjør ikke noe om det kommer litt smuler hvis du nå setter kaka i fryseren igjen. Når kremen har stivnet litt (etter ti minutter i fryseren) så tar du på det «pene» laget. Da blir det mindre smuler, og en penere kake. Og det er mye lettere.

Ha deretter på ønsket kakepynt.

Kilde: Inger Johanne Stenberg