Laster innhold, vennligst vent..
«Påskeeggkake» med appelsinkrem og Daim

Under det røde «eggeskallet» av marsipan skjuler det seg en lekker kake med gul appelsinkrem og krem med Daim.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

«Påskeeggkake» med appelsinkrem og Daim

Kaken er laget som et halvt påskeegg som skjuler mye godt under marsipanen. Det er appelsinkrem og daimkrem mellom lagene av sukkerbrød. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Del sukkerbrødet i tre lag. Bruk en spiss skarp kniv og skjær ut en oval kake av sukkerbrødet. Skråskjær kantene på det øverste laget (den delen skal legges på til slutt).
Legg den nederste sukkerbrødbunnen på et fat. Smør den med et jevnt lag syltetøy og bre over appelsinkremen. Legg på neste sukkerbrødbunn og smør den også med et jevnt lag syltetøy.

Stivpisk 2 dl fløte, vend inn hakket Daim og bre kremen over bunnen. Topp med den siste bunnen. Pisk resten av fløten til krem og kle hele kaken med kremen.

La kaken stå i kjøleskapet mens du kjevler marsipanen. Bruk litt mel når du kjevler slik at marsipanen ikke blir klissete. Leiven skal bli jevn og fin, ca. 3 mm tykk.

Kle kaken med marsipanlokket. Glatt kantene forsiktig med hendene og renskjær kantene tett inntil kaken. Pynt etter ønske.

Sukkerbrød

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform.
Stek sukkerbrødet ved 150 °C i ca. 45 minutter.

Appelsinkrem

Kok opp appelsinsaft, sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme saften over eggblandingen under omrøring.

Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i et minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.

Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.

Visp fløten til stiv krem og vend den inn i appelsinkremen.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen