Brosme med blomkålpuré og eplesalat Fisken får et kvarter i saltlake før den bakes ti minutter i ovnen. Arve Serigstad serverer blomkålpuré og eplesalat til brosme.
Spicy gulrotsuppe Det er blenderen som får suppen til å bli kremet og fin. Arve Serigstad lager små eplekuler for å få litt å bite i i gulrotsuppen.
Slik lager du din egen tortilla Tørr steikepanne og et fuktig kjøkkenhåndkle gjør veien mot hjemmebakte tacolefser litt enklere. Her finner du oppskrift på hvetetortilla, tortilla av bygg og glutenfri tortilla. Av Mari Rollag Evensen
Syrlig svinetaco, mangochutney og avokadostappe Taco er mer enn kjøttdeig med finhakkede grønnsaker og salsa. Arve Serigstad bruker blant annet svinekjøtt, eplemost og mango i sin taco.
Fisk med syrlige grønnsaker God middag som du lager selv fra bunnen av. Arve Serigstad viser deg hvordan du lager fisk med syrlige grønnsaker.
Blomkålsuppe med fennikel Arve Serigstad bruker fennikel i blomkålsuppen. For litt ekstra smak drysser han over sprøstekt bacon.
Wok med svin Gulrøtter, epler, vårløk og fennikel sammen med svinekjøtt og woksaus er et eksempel på god og billig middag fra hjemmekokken Arve Serigstad.
Helstekt indrefilet av svin rullet i spekeskinke Arve Serigstad serverer helstekt svinefilet. Tilbehøret er grønnsaker som har fått smak av eplemost.
Eplebåter i eplemost – med krem og hakkede pistasjnøtter Mange forbinder epler i dessert med eplekake. Denne superenkle desserten har noen av de samme smakene, og er en av mine absolutte favoritter. Nettopp fordi den er så enkel. Og så veldig – veldig god. Dette sier Arve Serigstad i boken «Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen».
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen
Nigellas meatzza Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.
Suksessterte Suksessterten ser imponerende ut med tre lag mandelbunn, tre lag gul krem og sjokoladeglasur på toppen. Marit Hegle tar deg gjennom oppskriften steg for steg.
Bestefars bankekjøtt Når kjøttet skal koke lenge blir det en typisk søndagsmiddag. Lise Finckenhagen serverer bestefars bankekjøtt med gulrøtter, purre og potetstappe.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.