I påskedagene er det mange som unner seg litt ekstra i turnisten eller i påskeegget. Du trenger ikke gå i butikken for å finne påskesnopet, du kan like gjerne prøve deg fram på kjøkkenet hjemme.
1. Påskegelé
Gelé er godt året rundt. Her med en påskegul farge og ekte fruktsmak fra eplepuré. Disse gylne kulene kan fort bli en favoritt.
2. Påskeegg av sjokolade
Skal du virkelig imponere, prøver du deg på disse. Et sjokoladeegg med melkesjokoladefyll og hint av appelsin trenger ikke å være så vrient som det høres ut.
3. Topping til kakaoen
Kakao i sekken er digg på tur. Har du noen hjemmelagede marshmallows på lur i tillegg, kan gleden bli ekstra stor.
4. Konfekt med marsipan og sjokolade
Disse kan du forme slik du vil, gjerne til små brød eller kuler som ligner egg. Pynten er selvsagt valgfri, men litt revet appelsinskall gir ekstra påskefølelse.
5. Karameller med smak etter ønske
Karameller er alltid godt og kan enkelt varieres. For eksempel kan du tilsette lakrispulver, kardemomme, lime-, sitron- eller appelsinskall. Innpakket i litt cellofan, blir de ekstra lekre i påskeegget.
6. Saftige egg med marsipan
Mange mener marsipanegg hører til påskesnopet. Disse inneholder i tillegg myk nougat, appelsinskall, pistasjnøtter og sjokolade.
7. Hjemmelaget konfekt med bringebær
Det er moro å prøve seg på konfekt, enten det er påske eller jul. Disse har bringebærfyll, er dyppet i sjokolade og pyntet med bier.
8. Hjemmelaget konfekt med peanøtt- og appelsinsmak
Mørk sjokolade, peanøttsmør og appelsiner. Denne fudgen er til å få vann i munnen av. Pynt dem fritt etter fantasien, gjerne med gule kuler for en påskevri.
9. Gule drops
Disse sitrondropsene er søte og syrlige på samme tid. Ha i sitronolje for ekstra smak, og litt gul konditorfarge for ekstra farge.
10. Klassiske konfektkuler
Mozartkuler forsvinner nok fort fra påskeegget. Putt i en skje konjakk om du ønsker en mer voksen variant, og form dem gjerne til egg i forbindelse med påske.