Hopp til innhold

Nesten en kvart million nordmenn sjekket oppskriften på langtidsstekt ribbe

Tradisjonsmat og risboller blir vi visst aldri lei. Men det er også pasta og friske drinker på ti-på-topp-lista til NRK Mat for 2020.

Bildekominasjon topp-ti-oppskrifter i 2020

MYE GODT: Ribbe, Strawberry Daiquiri, søte kjeks og kålruletter er noe av godsakene på årets topp-ti-liste.

Foto: NRK

Langtidsstekt ribbe tok over tronen etter risbollene. I tillegg beholder kylling i fløtesaus en plass på lista over de ti mest leste oppskriftene på NRK Mat i 2020. Men det er også en del nykommere i året hvor «korona» ikke lenger kun var jordbær vi gleda oss til å meske oss med i sommervarmen.

1. Sju timer julemiddag

I 2016 viste Øyvind Hjelle hvordan ribba skal tilberedes grad for grad, minutt for minutt. Siden da har TV-programmet og oppskriften vært fast inventar hos NRK Mat før jul. Men dere bruker den ikke bare da. Statistikken viser at oppskriften har sitt publikum gjennom hele året.

Flere oppskrifter fra Øyvind Hjelle

2. Ikke en barnebursdag uten?

Risbollene er like populære i år som i fjor og året før. Marit Hegles oppskrift er den som hadde flest sidevisninger av alle oppskriftene på nrk.no/mat i 2019 og 2018. I 2020 kom den på andre plass, men med enda flere lesere enn i fjor.

Flere oppskrifter fra Marit Hegle

3. «Spaghetti Danieli»

Brødrene Price dro til Italia for å spise. Deres oppskrift på en kremet pasta med skinke, parmesan, fløte, egg og nykvernet pepper er essensen av det italienske kjøkkenet. Enkelt gjort, med fokus på de beste råvarene. Og ja da. Den har «rigeligt med smør».

Flere oppskrifter med «Munter mat – på tur»

4. Uimotståelige kjeks

Lise Finckenhagen sine gode sitron – og pistasjkjeks ble veldig populære i året som gikk. Hvis du fryser deigen, kan du hente den opp og få dem nystekte hver gang de skal serveres.

Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen

5. De saftigste bollene

Marit Hegles tanzhongboller lages med en teknikk som holder dem ferske i mange i dager. Det er en litt lenger prosess enn sånn vi vanligvis baker bollene, men er så verdt det. Særlig om bollene skal serveres i morgen eller i overmorgen, om det er noen igjen ... Deigen er også utmerket til å lage kanelsnurrer med.

6. Mer ribbe!

På femte plass rykker Eivind Hellstrøm inn med sin juleribbe som han presenterte på «Kvelden før kvelden» på lille julaften. Hellstrøm har triksa for å få perfekt svor og den ble servert med hjemmelaget rødkål og hasselbackpoteter.

Flere oppskrifter fra Eivind Hellstrøm

7. Søte og gule

Det er ikke bare påskekyllinger som er søte og gule. Det er også mange av påskekakene titusenvis ville kose seg med i påska. En av de mest populære oppskriftene er denne:

Her kan du se alle de ti påskekakene

8. «Frozen Strawberry Daiquiri»

Roar Hildonen har delt oppskrifter på både sommerfriske og varmende vinterdrinker. Av disse er det hans variant av den frosne og friske jordbærdrinken «Daiquiri» den mest populære.

Flere oppskrifter fra Roar Hildonen

9. Kålruletter

Lise Finkenhagen serverte kålruletter i radioprogrammet Holm på NRK P1+. De ville dere også lage. Vil du lage dem nå finner du oppskriften her:

10. Kylling i fløtesaus

Fløte, hvitvin og smør lover en skikkelig god saus til kyllingretten fra Lise Finckenhagen. Den holder seg fortsatt inne på topp ti-på-topp-lista i 2020.

Fikk du med deg disse i 2020?