Rødbetsuppe – borsjtsj Anita Rennan hadde ikke noe forhold til rødbeter før hun møtte Eyvind Hellstrøm. – Han lager helt magiske smaker ut av ferske rødbeter i kombinasjon med ingefær og andre deilige krydder. Det åpnet seg en ny verden for meg, sier hun.
Ribbe med fennikel og fransk riskrem Tradisjonen tro samler vi oss foran TV-skjermen lille julaften for å sjekke om det er noen nye råd og tips å hente. Det er mesterkokk Eyvind Hellstrøm som loser oss gjennom julemiddagen i år. Av Kristin Eriksen
Riskrem L'Ami Jean Verdens beste riskrem får du på bistroen L'Ami Jean i Paris, ifølge Eyvind Hellstrøm. Den lages i tre trinn, risgrøt, karamellknekk med nøtter og karamellsaus.
Hellstrøms juleribbe Det skal helst være perfekt stekt ribbe til jul. Det er ikke så vanskelig å få til. Eyvind Hellstrøm viser oss hvordan vi gjør det i TV-programmet «Kvelden før kvelden». Du får også oppskrift på hjemmelaget rødkål og hasselbackpoteter.
Pavlova pasjon Pavlovaen er kalt opp etter ballerinaen Anna Pavlova, og desserten skal være lett som luft – som en ekte ballerina! Hellstrømbrødrene serverer sin variant med pasjonsfruktsorbet og friske bringebær.
Whisky issoufflé Til nasjonaldagen er det ikke bare barna som koser seg med iskrem. Hellstrøms voksne iskremoppskrift er lett og luftig med smak av whisky, og bør lages dagen før servering.
Jordbær-yoghurtis Denne yoghurtisen fra Hellstrømbrødrene er frisk både i fargen og smaken, og er enkel å lage. Lag isen dagen før og hent den frem til nasjonaldagen!
Jordbærsorbé Dersom du har en iskremmaskin er jordbærsorbeen til søskenparet Jan og Eyvind Hellstrøm både enkel og rask å lage. Og så smaker den selvsagt av ekte sommer.
Vaniljeiskrem Prøv deg på brødrene Jan og Eyvind Hellstrøms nydelige hjemmelagde vaniljeis med tahiti- eller bourbonvanilje.