Lekkert og enkelt på 17. mai Hurtigretten som kan fikses på et minutt. Eller litt mer fancy og flott, som kan forberedes et par dager i forveien. Den anerkjente kokken, Øyvind Hjelle, har råd som redder festbordet på 17. mai. Av Lise Merete Olaussen
Cunzato Hvis du har det helt absurd travelt, eller er dårlig til å lage mat, er dette en oppskrift du klarer. Denne panikkretten med focaccia, spekeskinke, grønnsaker, ost og majones er deilig tilskudd på festen. Stikk innom lokalbutikken og kjøp det du trenger til en cunzato.
Påsan catering – salat i en plastpose Når du skal ha med deg salat på festen, er denne løsningen genial. Øyvind Hjelle legger alle ingrediensene til salaten med parmesandressing, kyllingkjøttboller og pasta lag på lag i en brødpose. Når salaten skal serveres, rister han på posen og tømmer alt ut i en salatbolle eller på et fint fat.
Grillet pekinggris med spicy rissalat Gammel ris kan brukes på nytt etter et par dager. Øyvind Hjelles oppskrift er en fantastisk norsk og asiatisk inspirert rett, med svinekjøtt på grillen og en smakfull rissalat.
Norsk taco med nostalgiske smaker Deilig fiskerett, som er inspirert av den klassiske tacoen og gode norske råvarer. Øyvind Hjelle har tips til hvordan du kan forberede laks, salat, dressing og agurksalat en dag eller to før festen.
Rabarbragrøt med kremis og stekt hvit sjokolade Denne deilige desserten med norsk rabarbra og jordbær, fra egen hage eller butikken, vil sette en spiss på festdagen.
Norske asparges Denne retten med norsk asparges er god på festbordet. Øyvind Hjelle hjelper deg å sette en spiss på fingermaten.
Øldampet pinnekjøtt med rotgrønnsaker, saus og potetmos Lukten av pinnekjøtt er lukten av jul. Tilsetter du litt øl når du damper det, får pinnekjøttet ekstra smak.
Pannestekt torsk med tilbehør som surfer på ribbemiddagen Torsk er tradisjon for mange i jula. Her får du lekker oppskrift til julemiddagen med tilbehør som rosenkål og rosettkål.