Det er tusenvis av oppskrifter på nrk.no/mat. Det handler om julemat, festmat, hverdagsmat, kjøtt, fisk, frukt og grønt. Men det vårt publikum liker aller best er kaker med syrlig smak.
Sitronterten fikk flest klikk
Sitronterte etter oppskrift fra den engelske stjernekokken Marco Pierre White er den som fikk flest treff i 2013. Det var Niklas Ekstedt som viste den til oss i TV-serien Niklas' mat.
Oppskrift:
Men så er det at julematen sniker seg inn før den neste syrlige kaken. Oppskriften på ribbe fra Kvelden før kvelden kom på andre plass som den nest mest leste oppskriften fra nrk.no/mat. Det er kanskje ikke så rart når 1,4 millioner så på programmet lille julaften der mesterkokkene Bent Stiansen og Øyvind Bøe Dalelv disket opp med den tradisjonelle julematen.
Oppskrift:
Lise leverer hele tiden
Som nummer tre kom Lise Finckenhagens ostekake med lime og bringebær. Den var på fjerdeplass i 2012. Lise Finckenhagen har levert flotte oppskrifter til radiolyttere i mange år. Først i Nitimen, så i Jacobsen på lørdag. Hun ble med Hans-Petter Jacobsen til den nye radiokanalen NRK P1+ og har med seg lekker mat og fine oppskrifter vanligvis på torsdager. Og som regel hører du henne i reprisen av «Jacobsen» på NRK P1 lørdags ettermiddag. Lise Finckenhagen har fire oppskrifter inne på topp-ti-listen for 2013.
Oppskrift:
Hjemmelagde karameller er populære når julegodtene skal lages. Lise Finckenhagens fløtekarameller med smør og vanilje er den fjerde mest brukte oppskriften fra nrk.no/mat i 2013.
Oppskrift:
Vinneren i fjor
Bodil Nordjores engledessert var vinneren i 2012. I år kom den på en god femteplass.
Oppskrift:
En gjenganger på ti-på-topplisten er vårrullene som Andreas Myhrvold viser hvordan han lager. Oppskriften kommer med video, og du får troen på at dette er noe du også kan klare.
Oppskrift:
Utfordringer i matveien
Niklas Ekstedt kom inn på sjuendeplass med hvit sjokoladesufflé med pasjonsfrukt. Det er en utfordrende og deilig dessert som lages i porsjonsformer.
Oppskrift:
Først litt sunt og så mer søtt
I januar er vi ekstra oppmerksomme på hva vi putter i munnen. Etter feiring med mye god mat i jule- og nyttårshelgen kommer behovet for sunn mat. Ernæringsfysiolog Lise von Krogh har oppskrift på en sunnere utgave av fredagstaco. I 2013 kom den inn som nummer åtte på ti-på-topp-listen.
Oppskrift:
Vi er akkurat ferdige med julen. Neste høytid er påske. Da er det lam som gjelder. I 2013 var det Lise Finckenhagens lammeskanker som ble påskeslageren.
Oppskrift:
Dessert i porsjonsglass gjør seg godt på bordet. Lise Finckenhagens mørke sjokoladekrem med nøttesmuler og kaffekrem lages i små syltetøyglass med lokk. Oppskriften er til 6-8 porsjoner, men den er mektig, så du klarer kanskje å drøye den til ti. Oppskriften ble nummer ti av årets mest populære oppskrifter.
Oppskrift: