Millionærkjeks Disse populære kakene kalles «Millionaires Shortbread» og minner om sjokoladen «Twix». Millionærkjeks består av en sprø kakebunn, fyldig salt karamell og et tynt lag sjokolade på toppen. Perfekt å ha med på tur.
Medovik – russisk honningkake Dette er en virkelig lekker kake. Den er ikke vanskelig å lage, men du må sette av godt med tid. Aller helst bør den lages en dag eller to før den skal serveres slik at den blir ekstra smakfull og saftig.
Rugstykker Disse halvgrove rundstykkene med rug baker du på kvelden. Deigen hever over natten i kjøleskapet før du steker dem om morgenen. Rundstykkene er myke og saftige og like gode til en deilig søndagsfrokost som i matpakken.
Lemonies Lemonies er små, saftige sitronkaker som kan minne om brownies – men med en frisk sitronsmak.
Oreokake med myk browniebunn Oreokaken har blitt en favoritt i mange hjem, og det er ikke uten grunn. Denne kaken er enkel å lage og den smaker helt himmelsk, ifølge Marit Hegle.
Grove frokostvafler Disse mettende vaflene er laget med grovt hvetemel og er et populært innslag på frokostbordet når du har lyst til å kose deg litt ekstra. De fungerer naturligvis like godt til lunsj eller kveldsmat.
Bringebærkake Bringebær og sjokolade er en himmelsk kombinasjon. Denne kaken krever litt arbeid, men resultatet blir friskt og lekkert.
Rullekake med multer og mandelkrokan Denne enkle rullekaken med multekrem og sprø mandelkrokan lager du i en fei. Sausen gir ekstra god multesmak uten at man får for mange multesteiner.
Brytebrød med parmesanost Brytebrødet er fint tilbehør til supper, salater og pastaretter. Det kan nytes slik det er, men det smaker ekstra godt hvis du deler det på midten og stryker på litt godt smør.
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen
Nigellas meatzza Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.
Suksessterte Suksessterten ser imponerende ut med tre lag mandelbunn, tre lag gul krem og sjokoladeglasur på toppen. Marit Hegle tar deg gjennom oppskriften steg for steg.
Bestefars bankekjøtt Når kjøttet skal koke lenge blir det en typisk søndagsmiddag. Lise Finckenhagen serverer bestefars bankekjøtt med gulrøtter, purre og potetstappe.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.