Sitron- og pistasjkjeks

Nybakte kjeks med smak av sitron og pistasjnøtter.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Sitron- og pistasjkjeks

Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre med smørkremen og arbeid deigen lett sammen. Tilsett sitronskall og sitronsaft, bland godt, og rør til slutt inn pistasjnøttene.

Fordel deigen på to ark med bakepapir, og rull sammen til en stram pølse (stor pølse gir større kjeks og motsatt). Legg deigpølsene i fryseren, og la dem ligge der til du får lyst på nystekte kjeks.

Skjær rullen i 1-2 cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek kjeksene ved 180 grader i cirka ti minutter.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+