Kjøtt marinert i timevis blir saftig og mørt. Her har Lise Finckenhagen lagt kjøttet i en blanding av eplemost og bbq-saus den siste tiden på grillen.
- OPPSKRIFT: Revet kylling à la «pulled chicken»
Dampede boller #1: med ribbe
Pork belly buns er trendy gatemat og består av langtidsstekt svinekjøtt med asiatiske smaker.
Dampede boller #2: med and
Disse dampede bollene kan fylles med mye forskjellig. Lars Erik Vesterdal steker andelår i en time, river kjøttet fra hverandre og fyller bollene med kjøtt, agurk, løk og saus.
Dampede boller #3: med svinenakke
Revet svinekjøtt får et hint av Østen i denne oppskriften fra Paul Svensson. En koreanskinspirert kålsalat blir prikken over i-en.
Taco – helt uten skjell og mais
Taco blir ekstra godt med hjemmebakte lefser. Arve Serigstad lager også svinekjøttdeigen selv og tilsetter mango, avokado og mange krydder.
Grilltaco med luftig maistortilla
Svinenakke med maistortilla og achiotesaus med appelsin kan fort ble en slager. Her servert på bananblad.
Meksikansk bønnekrem, pico de gallo og chorizo
Reneé Fagerhøi skaper meksikansk stemning med tykke tortillalefser toppet med bønnekrem, stekt chorizo og mye annet godt.
Pølser #1: helt hjemmelagd
Lite kan konkurrere med hjemmelagede pølser. Kjartan Skjelde gir en innføring i hvordan de lages og oppskrifter på godt tilbehør.
Pølser #2: Slik grilles de best
Gode pølser kan bli enda bedre dersom du pakker dem inn i aluminiumsfolie med tomater, sukkererter og rosmarin.
Lun salat fra Indonesia
Gado gado er en salat som vanligvis lages med kylling og egg. Varianten fra Richard Nystad er vegansk og laget med poteter, stekt tofu og friske grønnsaker.
Friterte kikertboller med spinat
Spinat har hovedrollen i denne retten hvor sprø boller dyppes i en god dipp. Grønnsaker blandes med kikertmel, og friteres like før servering.
Suppe #1: asiatisk «på norsk»
Finn fram både stjerneanis, nellik, kanel, koriander og fennikelfrø til denne suppen med nudler og kraft og kjøtt fra svineknoke.
Suppe #2: dobbelt kjøtt
Her serveres suppen, kjøtt, nudler og grønnsaker hver for seg. Slik kan alle forsyne seg med det de vil ha.
Suppe #3: tykk, mettende og indisk
Linsegryter er populær mat i India. Denne fra Sarita Sehjpal har både gule og røde linser og en godt krydret løkblanding.
Kebabnordisk
Dette samiske brødet er perfekt til å holde maten i. Fyll med svinenakke, rødbeter og majones, slik Tareq Taylor gjør.