Laster innhold, vennligst vent..
Pulled pork med dampet brød og koreansk kålsalat
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Pulled pork med dampet brød og koreansk kålsalat

Pulled pork eller revet svinekjøtt kan serveres på flere måter. Paul Svensson har valgt smaker som tar oss med til Østen. For at det ikke skal ta for lang tid å tilberede kjøttet bruker han trykkoker.

Slik gjør du

Pulled pork

Til denne retten kan du bruke svinebog, karré eller side. Stek kjøttet i ovnen i 30 minutter på 250 °C. Bland ingrediensene til kraften i trykkoker og tilpass vannmengden så det dekker kjøttet halvveis opp. Kok i en time på max trykk.

Løft ut kjøttet. Kok kraften inn i en gryte til den får en kraftig smak. Riv kjøttet fra hverandre med en gaffel og bland inn kraften. Serveres i dampet brød med kålsalat.

Dampet brød

Bland alle ingrediensene og kjør på lav hastighet i kjøkkenmaskinen i 15 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse.

Trill boller, kjevle dem flate og brett dem dobbelt. La dem heve i to timer under et klede i romtemperatur.

Dampkokes i sju minutter i ovnen på 150 °C. Hvis du ikke har dampovn kan det gjøres ved å helle kokende vann i en varm form/langpanne i ovnen under stekeplaten med brødene. Eventuelt kan ovnsdøren teipes igjen for å holde dampen inne.

Koreansk kålsalat

Skjær kålen i tynne strimler. Bland eddik med sukker, finhakket chili og ingefær. Smak til med salt. Hell dressingen over kinakålen og bland godt. Ha i koriander til slutt. Serveres i dampet brød med revet svinekjøtt.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE