Svineknoke- og nudelsuppe
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Svineknoke- og nudelsuppe

Lise Finckenhagen lager en asiatisk vri på kraften hun har kokt på svineknoke. Gled deg til gode smaker!

Slik gjør du

Rist stjerneanis, nellik, kanel, koriander og fennikelfrø i en tørr og varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg. Tilsett kraft, løk i tynne skiver, ingefær i tynne skiver og chili som er delt på langs og renset for frø. Kok opp og la buljongen småkoke/koke i 15 minutter. Sil kraften og ha den tilbake i kasserollen. Smak til med sukker og fish sauce.

Tilbered/kok nudlene etter anvisning på pakken. Finsnitt vårløken og del kjøttet i skiver. Gi bønnene et raskt opphold i kokende vann.

Fordel nudler, bønneskudd, kjøtt, vårløk og frisk koriander i dype tallerkener og slå over varm kraft. Topp med sprøstekt hvitløk og server nudelsuppen med chilisaus, hoisinsaus og limebåter.

Tips

Oppskrift på kraften du trenger finner du her:

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+