Slik gjør du
Spinatpakora
Finhakk løk og spinat, og bland med kikertmel og alle krydderne i bolle. La den stå i 5-10 minutter. Da begynner saltet å trekke vann ut fra grønnsakene.
Tilsett øl eller vann litt etter litt, til du får en tykk røre med fast konsistens.
Varm opp olje i en liten kasserolle eller i en stekepanne. Friter eller stek cirka en stor spiseskje røre for hver spinatpakora. Bollene serveres nystekte med tamarindchutney og peanøtt- og korianderdipp.
Tamarindchutney
Kjør alt til en glatt masse i en blender eller food processor. Tilsett vann litt etter litt, til ønsket konsistens. Den skal ha konsistens som dipp.
Peanøtt- og korianderdipp
Kjør alt i en food processor eller blender til en glatt masse. Tilsett vann litt etter litt, til ønsket konsistens.
Tips
Du kan variere oppskriften på pakora i det uendelige. Prøv å skifte ut spinat med revne rotgrønnsaker.