Spinatpakora med chutney og dipp

Dypp pakoraen i din favoritt, veganaise, pesto, chilidipp eller det Richard Nystad foreslår her: tamarindchutney og dipp med koriander og peanøtter.

Foto: Richard Nystad

Spinatpakora med chutney og dipp

Spinat har hovedrollen i denne indiske retten. Pakora er grønnsaker med kikertmel som er fritert. De sprø bollene dyppes i en god dipp. Richard Nystad har blandet en tamarindchutney og en dipp med grønne erter, peanøtter og koriander.

Slik gjør du

Spinatpakora

Finhakk løk og spinat, og bland med kikertmel og alle krydderne i bolle. La den stå i 5-10 minutter. Da begynner saltet å trekke vann ut fra grønnsakene.

Tilsett øl eller vann litt etter litt, til du får en tykk røre med fast konsistens.

Varm opp olje i en liten kasserolle eller i en stekepanne. Friter eller stek cirka en stor spiseskje røre for hver spinatpakora. Bollene serveres nystekte med tamarindchutney og peanøtt- og korianderdipp.

Tamarindchutney

Kjør alt til en glatt masse i en blender eller food processor. Tilsett vann litt etter litt, til ønsket konsistens. Den skal ha konsistens som dipp.

Peanøtt- og korianderdipp

Kjør alt i en food processor eller blender til en glatt masse. Tilsett vann litt etter litt, til ønsket konsistens.

Tips

Du kan variere oppskriften på pakora i det uendelige. Prøv å skifte ut spinat med revne rotgrønnsaker.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1