Dette lagar du når hagen bognar og alt er klart samtidig Når hagen er full av «ferdige» grønsaker kan det vere utfordrande å få brukt alt. Tareq Taylor har teke oppdraget med å gi deg dei beste rettene frå eigen hage. Av Ingvill Bjorland
Bakt mais med chili og ost Når maisen blir dyppet i vann før den legges på grillen eller i ovnen blir den dampet og resultatet gir ekstra saftige og søte mais. Server maisen med chili og ost.
Grillet aubergine med tomat og løk Hjelp! Alt i hagen er modent og innhøstingsklart samtidig. Da er løsningen mange deilige småretter.
Fargerik bønnesalat Sommer er tiden for mange småretter på hagebordet. Mye grønt er klart samtidig, da er det godt med mye tilbehør.
Luftige pitabrød Pitabrød er et rundt, flatt brød som opprinnelig stammer fra det tyrkiske kjøkken og spises mye i Middelhavsregionen. Brødet blåser seg opp under stekingen slik at det danner seg en lomme inni.
Bakt kålsalat Lag mange småretter når hagen bugner med grønnsaker som er klare samtidig. Kålsalat med urter er en fin mulighet.
Det svenske svaret på komler «Kroppkakor» er rett og slett en hyllest til poteten. og det er sånn svenskene sør i Sverige lager komler. Dette vil du like.
Svenske «potatismunkar» Potetmunker er en deilig dessert servert med friske bær og iskrem. Desserten er perfekt til våren og sommeren.
Stekt havabbor med lun tomatsalat Dette er en lett sommerlig rett som lukter ferie rundt Middelhavet. Havabbor er en klassiker fra den franske og italienske riviera. Med riktige urter og grønnsaker er det lettlaget luksus.