Slik gjør du
Disse cupcakesene har flere farger både i selve kakerøren og i smørkremen de pyntes med. Velger du å lage en sjokoladekuppel kan den også pyntes med farger.
Oppskriften er tilpasset fem cupcakes.
Cupcake
Pisk egg og sukker luftig.
Rør inn smeltet smør og melk.
Bland sammen hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker. Rør inn melblandingen.
Fordel røren i 3 skåler og tilsett noen dråper med fargene du ønsker. Rør til du får en jevn farge.
Fordel de tre fargede rørene muffinsformene.
Stek i 13 til 15 minutter på 180 grader.
Smørkrem
Rør smør, melis og vaniljesukker luftig.
Ha i salt, kremost og smeltet sjokolade.
Pisk til luftig krem.
Fordel krem likt i 3 skåler og tilsett konditorfarge slik du ønsker og rør til fargen er jevnt fordelt.
Ha alle tre fargene i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt på muffins.
Sjokoladekuppel
Smelt sjokolade over vannbad i en skål til sjokoladen er 40 grader.
Blås opp en ballong til passelig størrelse og knytt.
Dypp ballongen i sjokolade slik at den er ¾-del dekket, la den dryppe seg ferdig over skålen, snu ballongen og plasser den i et glass slik at den blir stående.
Sett ballongen i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Gjenta dypping 1–2 ganger til, til du har fått en tykk nok kuppel. Ved siste dypping kan du tilsette farge i sjokoladen dersom du ønsker farge på kuppelen.
Etter siste dypping lar du ballongen stå på kjøl i minimum 30 minutt.
Når sjokoladen på ballongen er ferdig avkjølt, klipper du et lite hull ved knuten, slik at lufta går forsiktig ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig fra kuppelen. Den kan sitte litt fast.
Kilde: «Bakemesterskapet junior»/NRK