Biff chop-suey

Retro amerikansk-kinesisk takeaway-rett.

Foto: Rolf-Anders Vollan

Biff chop suey

Biff chop suey er en rett som mange av oss har et forhold til. Retten passer godt både til hverdag og helg hvis du er fysen på litt kinesisk.

Slik gjør du

Marinering

Skjær kjøttet i strimler eller biter og ha det i en bolle. Bitene bør ikke være for store. Tilsett natron og vann, og bland det godt med kjøttet. Deretter blander du inn maisenna, salt og soyasaus. Her er det enkleste å bruke hendene, siden maisennaen vil klebe seg til kjøttet. Ha i oljen helt til slutt.

La kjøttet ligge i marinaden i 30 minutter. I mellomtiden går du videre med resten.

Saus

Bland sammen soyasaus med maisenna. Deretter tilsetter du østerssaus, sukker, sesamolje, pepper og kjøttkraft. Sett sausen til side.

Grønnsaker

Skrell og finhakk hvitløkfedd og ingefær. Børst av soppen og kutt den opp i båter. Kutt opp brokkoli i buketter, og skjær gulrot og stilkene med stangselleri i skiver. Babymaisen behøver du ikke skjære opp, så lenge de ikke er svært store. Dersom maisen ligger i lake heller du den av.

Steking

Stek kjøttet på høy varme i litt olje i en varm stekepanne til det får en fin stekeskorpe. Det er ikke nødvendig å gjennomsteke det siden det senere skal trekke i sausen. Legg kjøttet over på et fat og sett det til side.

Fres ingefær og hvitløkfedd et lite minutt i stekepannen. Tilsett mer olje etter behov. Ha deretter i oppskåret sopp, brokkoli, stangselleri, gulrot og babymais, og stek videre i noen minutter.

Hell laken av boksen med vannkastanjer. Ha dem i pannen, sammen med bambusskudd og det stekte kjøttet. Tilsett sausen under omrøring. La retten koke i cirka 5 minutter, til den har tyknet tilstrekkelig.

Kok ris etter pakkens anvisning.

Server biff chop suey med kokt ris som tilbehør.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»