Drikker med lågt alkoholinnhald er ein trend som held fram med å vekse. Kalimotxo og spritzer er to festlege drinkar med ein krydra vri – og nesten utan alkohol.
Gi heilt vanlege kvardagsretter ein liten vri. Kardemomme i varme retter er vanleg i India. Krydre pasta bolognese med litt kardemomme, og du får nytt liv i denne klassiske retten.
Lyst på ei fancy kake utan for mykje pynt? Då er ein drip cake, eller dropekake, det du ser etter. Dropemønsteret er sjølve dekoren. Sofistikert og lekkert.
Lag kveldsmaten til ein fargerik fest på mørke og kalde vinterkveldar. By på klimasmart og nydeleg smørbrød med sild – ein beinfri, frisk og syrleg versjon.
Ein fin liten rett til fest eller høgtid. Denne kvalifiserer til nyttår også, om du trenger ein enkel vegansk forrett.
Overdådig og mykje smak – beskriv denne finske varianten av klassisk, engelsk Christmas pudding. Fylt av marinert og tørka frukt held den seg saftig heile høgtida.
Overnight oats, eller kald graut som det heiter på norsk, blir i dag servert på trendy kafear. Men den er lett å lage sjølv. På sitt beste er den kalde grauten laga med nordiske råvarer. Vi er faktisk verdas beste på hovudingrediensen, havregryn.
Paneer er ein fersk ost som eigentleg er det same som cottage cheese/ hytteost. Ved å presse han og kutte han i terningar, kan du bruke han i gryteretter der han gir god konsistens og smak.
Eplesmoothie smaker herleg, er full av vitamin og fiberrik. Du kan lage friske drikker av all slags frukt og bær. Start gjerne dagen med ein eplesmoothie.