Soppsalat Østerssoppen minner litt om kantarell i smaken. Den stekes før den blandes i dressingen som er smakt til med honning og sennep. Soppsalaten kan du bruke som tilbehør til både kjøtt og fisk eller du kan servere den med litt ristet brød.
Soppmesterens syltede sopp Nå som skogen bugner av sopp, plukker du gjerne med deg mer enn du trenger til et soppmåltid. Prøv sylting. Sopp som er nedlagt i eddiklake passer utmerket som tilbehør til gryter og gratenger når man vil ha et tilbehør med litt sting.
Grillet asparges med parmesansaus Asparges er en favoritt på grillen. Gjør den ekstra luksuriøs med en kremet parmesansaus.
Escalivada Mettende og smakfulle grønnsaker som har fått en runde på grillen. Det gir ekstra god smak. Grønnsakene klarer seg godt på egen hånd med bare litt brød til. Denne spanske retten skal serveres kald, men er like god varm.
Ost som er bakt i ovnen med blåbærkompott Hvorfor gjøre det vanskelig? En enkel blåbærkompott passer til både søtt og salt. Spesielt god er den til bakt ost, dryppet med honning og sitron, på surdeigsbrød.
Vinmarinerte bær med hvit sjokolade og crème fraîche Enklere dessert får du nesten ikke. En krem av crème fraîche, eggeplommer og hvit sjokolade på toppen av en bærkompott.
Hørt om kassava-risotto? Kassava (også kalt maniok) er den mest spiste grønnsaken i tropiske strøk. Den ser ut som en stor, brun gulrot og er vesentlig for å lage en spennende crossover mellom Fiji og Europa.
Fullkornpitabrød med avokado- og kiwisalsa Det er mye lettere å være diabetiker hvis du liker å lage mat. Egentlig burde vi alle spise som diabetikere. Bli inspirert med denne vegetariske grillmaten som er en smakseksplosjon.
Brokkolibiff med rotmos og fersk pepperrotkrem Brokkoli topper vanligvis listene over de sunneste grønnsakene. Her har du en enkel hverdagsoppskrift der brokkoli spiller hovedrollen. En vegetarisk hverdagsvinner.
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Lun epleterte Lise Finckenhagen lager tertebunnen først, før hun fyller den med norske, syrlige epler som har kost seg i smør, sukker og vanilje.
Pasta carbonara Lettvint pasta med bacon eller pancetta og en saus av ost og egg. I denne oppskriften får du tips om hvordan du lager den perfekte, glinsende og skinnende sausen.
Kylling med paprika og oliven Det er alltid en fest med helstekt kylling. Grønnsakene med flotte farger og mye smak tilberedes sammen med kyllingen. De gir Nigellas kyllingrett en solfylt italiensk smak og stemning.
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland