Ost som er bakt i ovnen med blåbærkompott Hvorfor gjøre det vanskelig? En enkel blåbærkompott passer til både søtt og salt. Spesielt god er den til bakt ost, dryppet med honning og sitron, på surdeigsbrød.
Vinmarinerte bær med hvit sjokolade og crème fraîche Enklere dessert får du nesten ikke. En krem av crème fraîche, eggeplommer og hvit sjokolade på toppen av en bærkompott.
Hørt om kassava-risotto? Kassava (også kalt maniok) er den mest spiste grønnsaken i tropiske strøk. Den ser ut som en stor, brun gulrot og er vesentlig for å lage en spennende crossover mellom Fiji og Europa.
Fullkornpitabrød med avokado- og kiwisalsa Det er mye lettere å være diabetiker hvis du liker å lage mat. Egentlig burde vi alle spise som diabetikere. Bli inspirert med denne vegetariske grillmaten som er en smakseksplosjon.
Brokkolibiff med rotmos og fersk pepperrotkrem Brokkoli topper vanligvis listene over de sunneste grønnsakene. Her har du en enkel hverdagsoppskrift der brokkoli spiller hovedrollen. En vegetarisk hverdagsvinner.
Meksikansk fest med enchiladas Varier fredagstacoen og lag en langsom søndags-enchilada fra bunnen i autentisk meksikansk stil. Enchilada er en fylt maistortilla med chilisauser og tilbehør, og den er mye mildere enn du tror.
Gi nytt liv til osteskorpene Ikke kast osten! Alle de gamle osteskorpene du har liggende lengst inne i kjøleskapet kan bli en delikatesse. Lag krukkeost, potkes eller potkäse. Det er opprinnelig en nordtysk/dansk spesialitet som er akkurat så enkel som den høres ut.
Brød, pizza og fruktpai med samme deig Bak som en franskmann. Kokken Julien Huéber byr på smaker fra hjemtraktene i Alsace. Grunnoppskriften til deigen er inspirert av en av de beste bakerne i Frankrike som bor i nærheten av Colmar.
Tre enkle mocktails Det er ikke veldig komplisert å lage gode drinker. Selv om du er utrent som bartender kan du enkelt lage en drink som både er sunn, smaker godt og ser bra ut.
Kyllingspyd med peanøttsaus Saftig kylling på grillspyd er skikkelig kosemat. Her marinert og servert med peanøttsaus og en sursøt agurksalat med ingefær og chili.
Brød på grillen med ost og vårløk Filip Langhoffs grillede brød minner om en italiensk focaccia eller en hvit pizza med god ost og urter. Det passer godt som et mellommåltid med en kopp kaffe eller et glass øl.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Ti oppskrifter med rabarbra Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon. Av Hanne Høyland
Gnocchi med fylt paprika og rå tomatsaus Denne retten krever litt arbeid, men smaken er vel verdt det. Få med deg noen til å hjelpe, så blir arbeidet enda kjekkere.
«Granola du aldri vil glemme» Kjøttfritt er trendy, både til frokost, lunsj og middag. Kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren har gått fra å være kjøttspiser til selvutnevnt vegetarentusiast. Hun byr på en knasende granola.