Slik gjør du
Gahkko, tynt og mykt brød
Smelt smøret og tilsett den kalde melken. Varm opp til 37 grader. Hell i en bolle, og tilsett gjær, sirup og salt. Arbeid inn rugmel og hvetemel til en smidig deig som slipper bollen. Bruk hendene. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i en halv time.
Kjevle deigen til tynne brød, to til tre millimeter tykke og omtrent 20 centimeter i diameter. Stek dem i varm og tørr stekepanne etter hvert som du kjevler dem ut. Oppbevares i kjøkkenhåndkle.
Svinenakke
Stek svinenakken i ovn eller på grill i cirka 40 minutter på 150 grader, eller til kjøttet slipper kjøttsaft som er uten farge.
Røykt majones
Sett oljen i en skål som får plass i røykeboksen. Røyk oljen i to til tre minutter. Avkjøl.
Visp sammen eggeplomme, sennep, eddik og salt. Tilsett oljen under kraftig visping. Bruk gjerne en stavmikser. Pass på at du holder stavmikseren i bunnen, så oljen blander seg med de andre ingrediensene etter hvert. Ikke løft stavmikseren før majonesen er ferdig.
Servering
Server tynnbrødene med kjøtt i skiver, røykt majones, syltede rødbeter og blomkarse eller salat.
Tips
- Oppskrift: Syltede rødbeter
Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT