Hele Norges lam i gryte Her er oppskriften til måltidet som vi inviterte hele Norge til å lage sammen, og samtidig, med Kjartan Skjelde. Menyen er lammegryte med potetpuré og salat med brekkbønner.
Ti enkle middager som tar 20 minutter I en travel hverdag er all tid spart gull verd. Kjartan Skjelde vet dette. Derfor er han opptatt av god og sunn hverdagsmat som kan lages i en fei. Av Hanne Høyland
Mettende linsesalat Linser smaker mye og metter godt. Derfor passer det fint å kombinere dem med friske ingredienser som eple og kapers.
Blåskjellpasta Det fungerer godt å kombinere chili med blåskjell. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kutter du bare ut den ene chilien.
Krabbepasta To krabber kan mette mange mennesker hvis du bare bruker råvarene fornuftig. – Jeg lager denne pastaen hele sommeren, sier Kjartan Skjelde.
Kylling- og nudelsuppe Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å lage en suppe med hele kyllinglår på 20 minutter, men med denne metoden går det helt fint. Her freser du kyllingen ganske godt og lager kraft i samme panne.
Brokkolisuppe med kokt egg I denne oppskriften utnytter vi hele brokkolien. Først koker du suppe på stilken, og så bruker du bukettene til garnityr.
Grønn ertesuppe med ertesalat Hver gang Kjartan Skjelde lager ertesuppe, blir han overrasket over hvor godt det er. Frosne erter er et utrolig bra utgangspunkt, både for supper og andre middagsretter.
Fransk fiskegryte I denne retten er det en del hakking og forberedelser. Men når du er ferdig med forberedelsene, er det den beste fiskesuppen du noen gang har laget på så kort tid.