Her er oppskriften til måltidet som vi inviterte hele Norge til å lage sammen, og samtidig, med Kjartan Skjelde. Menyen er lammegryte med potetpuré og salat med brekkbønner.
I en travel hverdag er all tid spart gull verd. Kjartan Skjelde vet dette. Derfor er han opptatt av god og sunn hverdagsmat som kan lages i en fei.
Linser smaker mye og metter godt. Derfor passer det fint å kombinere dem med friske ingredienser som eple og kapers.
Det fungerer godt å kombinere chili med blåskjell. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kutter du bare ut den ene chilien.
To krabber kan mette mange mennesker hvis du bare bruker råvarene fornuftig. – Jeg lager denne pastaen hele sommeren, sier Kjartan Skjelde.
Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å lage en suppe med hele kyllinglår på 20 minutter, men med denne metoden går det helt fint. Her freser du kyllingen ganske godt og lager kraft i samme panne.
I denne oppskriften utnytter vi hele brokkolien. Først koker du suppe på stilken, og så bruker du bukettene til garnityr.
Hver gang Kjartan Skjelde lager ertesuppe, blir han overrasket over hvor godt det er. Frosne erter er et utrolig bra utgangspunkt, både for supper og andre middagsretter.
I denne retten er det en del hakking og forberedelser. Men når du er ferdig med forberedelsene, er det den beste fiskesuppen du noen gang har laget på så kort tid.