Slik gjør du
Start med å marinere kyllingen. Bland alle ingrediensene til marinaden.
Legg kyllingen i marinaden i minst 30 minutter. Dette kan fint gjøres kvelden før og oppbevares i kjøleskap.
Deretter sylter du gulrøtter og lar de ligge i minst 20–30 minutter. Og det brukes ikke vann her fordi vi lager en liten og konsentrert mengde som kan serveres raskt.
Kok opp risnudler, skyll dem godt i kaldt vann og la vannet renne av i en sil.
Skjær opp grønnsakene.
Lag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene i en kjele. La sausen få et oppkok på middels høy varme i 1–2 minutter. Smak til med fiskesaus før du slår av varmen. Peanøttsausen kan serveres enten varm eller lun.
Grill eller stek kyllingen i litt olje til den er gjennomstekt. Del opp i passelige store biter.
Ha risnudlene nederst i en bolle, topp med grønnsakene, syltede gulrøtter og kylling.
Fordel peanøttsausen og dryss over litt ristede peanøtter og/eller frityrstekt løk og noen dråper lime.
Tips
Du kan fint bruke kyllingbryst. Annet kjøtt funker også fint med marinaden.
Eggnudler kan også brukes.
For en «varmere» rett, ha i litt chili.
Gulrøttene kan også syltes på forhånd og oppbevares opptil to uker i kjøleskap.