To skåler med grillet kylling med nudler og grønnsaker. Peanøttsausen står øverst i bildet.

Kjempegod asiatisk hverdagsmat som faller i smak hos de fleste.

Foto: Elisabeth Le / Alt asiatisk

Kylling med nudler og peanøttsaus

Lag litt sommer med herlige grill-smaker, friske grønnsaker og kremet peanøttsaus. Her kan du variere med kjøtt og grønnsaker for å lage din egen smakfulle nudelbolle.

Slik gjør du

Start med å marinere kyllingen. Bland alle ingrediensene til marinaden.

Legg kyllingen i marinaden i minst 30 minutter. Dette kan fint gjøres kvelden før og oppbevares i kjøleskap.

Deretter sylter du gulrøtter og lar de ligge i minst 20–30 minutter. Og det brukes ikke vann her fordi vi lager en liten og konsentrert mengde som kan serveres raskt.

Kok opp risnudler, skyll dem godt i kaldt vann og la vannet renne av i en sil.

Skjær opp grønnsakene.

Lag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene i en kjele. La sausen få et oppkok på middels høy varme i 1–2 minutter. Smak til med fiskesaus før du slår av varmen. Peanøttsausen kan serveres enten varm eller lun.

Grill eller stek kyllingen i litt olje til den er gjennomstekt. Del opp i passelige store biter.

Ha risnudlene nederst i en bolle, topp med grønnsakene, syltede gulrøtter og kylling.

Fordel peanøttsausen og dryss over litt ristede peanøtter og/eller frityrstekt løk og noen dråper lime.

Tips

Du kan fint bruke kyllingbryst. Annet kjøtt funker også fint med marinaden.

Eggnudler kan også brukes.

For en «varmere» rett, ha i litt chili.

Gulrøttene kan også syltes på forhånd og oppbevares opptil to uker i kjøleskap.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk