Festmaten når sola går ned Nå startar ramadan. Og trass i faste, speler mat ei enormt viktig rolle. Ta del i maten millionar ser fram til når sola går ned. Av Ingvill Bjorland
Seks variantar granola Frukostblanding, granola eller mysli. Kall det kva du vil. Dette er uansett noko av det beste og sunnaste du kan få i deg til frukost. Sjølve grunnmuren på ein god dag. Av Ingvill Bjorland
Trendy samiske retter Ikke prøvd deg på samisk mat før? – Vi feirer samenes nasjonaldag med tre trendy samiske retter. Tradisjonsmaten er løftet til nye, friske og herlige høyder. Av Ingvill Bjorland
Genialt gode retter med søtpotet Søtpoteta er like allsidig som poteta, men smaker søtare. Herleg i supper, rotmosar og bakt. Vi nordmenn har for alvor fått auga opp for denne anvendelege og gode grønsaka. Av Ingvill Bjorland
Åtte «dejlige danske smørrebrød» Gjer som danskane, gjer kvardagsskiva til ein fest. Smørrebrød er faktisk på andreplass i kåringa av Danmarks nasjonalrett. Og dei finst i uendelege variantar. Vi har valt ut nokre klassikarar til inspirasjon. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland
Billig og godt i januar Vi er mange med ein sørgeleg bank-konto i januar. Men vi treng ikkje ete kjipt og kjedeleg av den grunn. Det er fullt mogleg å laga herlege retter med lite. Av Ingvill Bjorland
Våre mest populære middager i 2023 NRK Mat byr på hundrevis av oppskrifter i løpet av ett år. Noen gamle – og mange nye. De nye middagene våre har virkelig fått dere til å klikke i året som gikk. Vi har samlet de mest populære. Av Ingvill Bjorland
Jul i glasset Kos deg gløgg. Lag julens beste drinker hjemme. Gløgg, nog, drinker, kakao og te – med dufter som fyller hjemmet med lun kos, glede og forventning. Av Ingvill Bjorland
Brød som er bra for magen Luft i magen? Eller ikkje heilt komfortabel i kroppen? Då kan det vere ein idé å prøve brød utan altfor mykje kveitemjøl. Desse brøda er ein fest for både magen og ganen. Av Ingvill Bjorland