Bun cha

Når alt du kan ha i suppen serveres hver for seg, så kan du selv velge hva du vil ha i.

Foto: Eva Robild / SVT

Vietnamesisk suppe med nudler og grillet kjøtt – bun cha

Grillet svinekjøtt og små kjøttboller serveres til suppe med nudler, urter, løk og bønnespirer.

Slik gjør du

Suppe

Skrell hvitløken og finhakk den sammen med chili. Bland dette i en gryte sammen med fiskesaus, risvineddik og palmesukker. Varm forsiktig opp uten å koke.

Grillet svinekjøtt

Skjær bort svoren og skjær sideflesket i tynne skiver. Bland sammen en bolle med ingefær, fiskesaus og risvineddik. Ha i svinekjøttet, og la det marinere i minst 30 minutter før du griller kjøttet nydelig gyllent.

Kjøttboller

Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk også løk og koriander. Legg dette i en bolle sammen med svinekjøttdeig og fiskesaus. Bland alt til en jevn kjøttdeig. Form kjøttboller og stek dem på grillen.

Servering

Tilbered nudlene som det står på pakken.

Server suppe, nudler, kjøttboller, svinekjøtt, salat, mynte, koriander, løk og bønnespirer hver for seg, så kan alle forsyne seg med det de vil ha.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT