Denne uka feirer Restaurant Mother India 30 år. – På godt sørlandsk så jobber vi jo ræva av oss, forteller Sarita Sehjpal.
Hvis du skal lage indisk mat fra bunnen av, må du ha orden i krydderhylla. Sarita Sehjpal viser deg hva du trenger for å begynne.
Denne desserten, som lages på rismel, stammer fra Punjab, og nytes iskald. Den kan minne litt om risgrøt.
Denne kyllingretten har ulike navn i India – den kalles også kadhai chicken og chicken do piaza. Felles for alle at dette er en wokrett, uten mye saus, men rik på smaker fra urter og krydder.
Ulike linsegryter er populære i India, og en viktig del av kostholdet i landet. 65 prosent av indere er vegetarianere, og derfor er linser og belgfrukter en av deres viktigste proteinkilder.
Det er mer spennende med ris som har fått litt ekstra tilbehør. Her er det grønnsaker og krydder som gir det lille ekstra. Vegetar pilau serverer Sarita Sehjpal til myntemarinert laks (se oppskrift under Tips).
Sarita Sehjpal er gjest i Førkveld og lager laks med ris på indisk vis. Laksen marineres med mye mynte før den skal i ovnen og så serveres den med kormasaus.
Chicken kati rolls eller indiske kyllingwraps. Dette er en oppskrift alle kan klare, sier Sarita Sehjpal. Og det tar ikke lang tid heller.