Dampede boller med and og hoisinsaus

De dampede bollene kan fylles med mye forskjellig. Lars Erik Vesterdal serverer dem med hoisinsaus, andekjøtt, tynne skiver agurk, koriander og vårløk.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Dampede boller med and og hoisinsaus

Steamed buns, eller dampede boller, med andelår som er stekt i en time. Kjøttet rives fra hverandre, og bollene serveres med hoisinsaus, agurk og koriander.

Slik gjør du

Bland sammen de tørre ingrediensene til bolledeigen, tilsett lunken veske og olje. Elt sammen deigen og hev den i 20 minutter.

Del deigen i tolv like emner, og rull dem til små runde boller. Hev disse i 30-40 minutter.

Pensle oversiden av bollene med litt olje, og damp de i cirka 15 minutter.

Gni inn andelår med salt og pepper. Bak dem i ovnen på 180 grader i en time, til kjøttet slipper beinet.

Riv opp kjøttet, og smak det til med litt salt.

Skjær bollene i to, og fyll dem med hoisin saus, revet andekjøtt, agurkskiver og finkuttet vårløk. Topp dette med litt frisk koriander.

Tips

Bollene kan dampes i en bambus-steamer, over en potetrist eller i dampovn.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1