Beef Wellington Beef Wellington er en klassisk britisk kjøttrett. Den er laget av oksefilet som er rullet inn i skinke og butterdeig.
Enkel sandwich To skiver med pålegg mellom er oppkalt etter den fjerde jarlen av Sandwich. I denne oppskriften er det ost, spekeskinke, salat, majones, tomat og sylteagurk.
Kokos og currysuppe med kalkun Kalkunrestene gjør seg godt i suppen med smak av grønn curry og kokosmelk.
Høstsuppe med røykt svineknoke En god suppe er perfekt på en litt grå dag. Suppen fra Lars Erik Vesterdal er kokt på saltet og røykt svineknoke med gulrøtter, poteter, hodekål og purre.
Pizza med laks Lars Erik Vesterdals pizza er av den hvite sorten, med crème fraîche, røykelaks pepperrot og dill.
Gravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus Gravet laks er en fantastisk rett som passer på koldtbordet, eller som en forrett. Lars Erik Vesterdal gir laksen smak av gin eller akevitt. Tradisjonelt tilbehør er dillstuede poteter og sennepssaus.
Bacalao Det finnes mange forskjellige typer bacalao. Lars Erik Vesterdals oppskrift er den vanlige røde typen med tomater, løk og poteter. Bacalaogryten settes i stekeovnen i to timer etter at den har fått et oppkok.
Omelett med røykelaks, ost og urter En enkel lunsj, litt godt til kvelds eller når du vil ha kjapp varm mat er en omelett perfekt. Denne er med løk, røykelaks og mye grønt.
Appelsinsalat med mørk sjokolade og krem Appelsinfiletene får ekstra smak av vanilje før de legges i dessertskålen med hakket sjokolade og pisket krem.
Lammegryte med appelsin Dette er ingen vanlig lammegryte, den inneholder stangselleri, oliven, appelsinskall, honning, timian, karamellisert løk og rødvin.
Fylt avokado til fest Ein fin liten rett til fest eller høgtid. Denne kvalifiserer til nyttår også, om du trenger ein enkel vegansk forrett.
Pinnekjøtt med komler og kålrabistappe Brødrene Price er på norgesbesøk og lager pinnekjøtt. De har valgt å servere komler sammen med kjøttet. På tallerkenen har de også en kremet kålrabistappe og vossakorv.
Koreansk sesamkylling Dette er en «non spicy» versjon av «Korean Fried Chicken». Her får du en perfekt balanse mellom det søte, syrlige og litt salte – sammen med herlig aromatisk sesamolje og frø.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Pasta med laks og spinat Her er Inge Johnsens forslag til rask middag med pasta, laks og spinat. Perfekt om du har litt dårlig tid.