Syrlig svinetaco, mangochutney og avokadostappe

Arve Serigstads taco med hjemmebakte lefser, syrlig svinekjøttdeig, mangochutney og avokadostappe. På toppen har Serigstad sylta neper, koriander og litt paprikapulver.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Syrlig svinetaco, mangochutney og avokadostappe

Taco er mer enn kjøttdeig med finhakkede grønnsaker og salsa. Arve Serigstad bruker blant annet svinekjøtt, eplemost og mango i sin taco.

Slik gjør du

Svinekjøttdeig med chili

Skjær kjøtt og spekk i strimler, og kvern det til grov kjøttdeig før du blander resten av ingrediensene godt. Prøvestek litt av massen, og justér eventuelt med mer krydder før du blander den ferdig.

Stekes på middels varme i solsikkeolje.

Mangochutney

Skrell mangoen, og skjær den i grove biter. Ha den i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Kok alt i cirka ti minutter, og kjør det til puré i en blender eller med stavmikser.

Avokadostappe

Finhakk sjalottløken, og gjør den blank i en panne på middels varme. Ha avocadokjøttet i en bolle sammen med sjalottløk og resten av ingrediensene. Stapp alt med en potetstapper, eventuelt en solid ballongvisp.

Tips

Kokken Arve Serigstad serverer sin taco i lefser. Oppskriften på hjemmebakt tortilla med bygg finner du her.

Du kan også kjøpe svinekjøttdeigen ferdig. Dersom du har en slakterbutikk i nærheten, kan du be om å få deigen akkurat slik du ønsker den.

Kilde: Arve Serigstad