Her er en god gryte, med bønner og smak fra Karibia. Sammen med bakt fennikel er den et godt vegansk middagsalternativ.
Minestrone, grønnsaksuppe på italiensk vis er godt, sunt og mettende. I denne oppskriften har vi brukt fullkornspasta.
Linser og godt krydder gjør denne indiske retten smakfull og sunn. Den serveres med en raita laget på rødbeter.
Syltede grønnsaker er perfekt tilskudd til salat, grillmat eller sandwich. Du kan sylte bortimot alt du kan tenke deg. Richard Nystads favoritt er rotgrønnsaker i tynne skiver med eller uten rødløk. I denne oppskriften bruker han jordskokk og polkabete.
Søtpoteter er perfekt ved siden av grillmat, burgere, salater eller en gryterett. Richard Nystad baker søtpotetene hele i ovnen før de rulles i knasende panering. Vegansk majones er flott følge.
Vafler med havre- og speltmel, uten egg og melk fra veganerkokk Richard Nystad. Han serverer dem med smeltet sjokolade og hasselnøtter.
Vegansk nachos er skikkelig digg helgemat. Her får du oppskrift på en tacoblanding som lages med sorte bønner, rødløk, rødkål og grønnkål. For ekstra smak tilsettes kaffegrut og kakaopulver i tillegg til tacokrydderet.
Trenger du noe godt og varmende? Da er hjemmelaget løksuppe et perfekt valg. Du kan bruke flere sorter løk, og Richard Nystad bruker gul og rød løk, purreløk og hvitløk i løksuppen.
Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.