NRK Meny
Bacalao i form

Andreas Myhrvold gir deg gode tips når han kutter opp potetene til bacalaoen.

Bacalao i form

Husk å vanne ut klippfisken i god tid. Sjekk når du kjøper fisken hvor lenge den skal ligge vann før du kan bruke den i bacalaoen. Det kan gjerne variere mellom en og tre dager.

Slik gjør du

Tomatsaus

Skjær løken i skiver. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk chili og hvitløk. Bland løk, chili, hvitløk, tomater fra boks sammen med olivenolje i en gryte. La det koke i 10-15 minutter. Ha i paprika og oliven.

Bacalao i form

Rens fisken for skinn og ben. Skjær den i passe store porsjonsstykker. Skjær poteter og tomater i skiver. Legg klippfisk, poteter og tomater lagvis i en ildfast form. Øs over tomatsausen.

Bakes nederst i stekeovn på 180 ºC i 35-40 minutter. La formen stå og hvile i 10-15 minutter før du serverer.

Kilde: Gastronomisk Institutt