Laksespyd med søt chilisaus og jordbær- og avokadosalat Saftige laksespyd penslet med søt chilisaus er enkelt å tilberede, lette å like og de er klare på få minutter. En frisk og sødmefull salat med jordbær og avokado er supert tilbehør til denne vårlige retten fra Lise Finckenhagen.
Laksetataki med sesamsaus og ørretrogn Laksetataki med en nordisk vri, toppet med ørretrogn og servert med sesamsaus og tatakisaus med pepperrot, hvitløk og revet sitronskall.
Laksewrap Poteter, eple, laks og pepperrot passer fint sammen, men det er nok den magiske sausen, det brune smøret, som gjør susen.
Fennikelrøykt laks Glem ferdig røykt laks, det er så enkelt og morsomt å gjøre selv. Du bestemmer selv om røyksmaken skal være mild og myk, eller om du skal trø til ordentlig.
Grillet gravlaks med nykål og umamidressing For Jonathan Romano handler matlaging om å eksperimentere med gode smaker, derfor lager han gravet laks med en asiatisk vri og griller den. – Gravet laks blir ikke det samme etter denne oppskriften, sier han.
Laks sashimi med ponzusaus Den tradisjonelle japanske retten sashimi blir ekstra god med sushikokken Jonathan Romanos smakfulle ponzusaus. Den har han eksperimentert seg fram til, og nå kan du også lage den hjemme.
Poke – ris, rå fisk, frukt og grønnsaker Poke er en rett fra Hawaii med inspirasjon fra japansk sushi. Det handler om ris, rå fisk, grønnsaker og frukt i denne oppskriften fra Benthe Nyheim.
Norsk taco med nostalgiske smaker Deilig fiskerett, som er inspirert av den klassiske tacoen og gode norske råvarer. Øyvind Hjelle har tips til hvordan du kan forberede laks, salat, dressing og agurksalat en dag eller to før festen.
Gravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus Gravet laks er en fantastisk rett som passer på koldtbordet, eller som en forrett. Lars Erik Vesterdal gir laksen smak av gin eller akevitt. Tradisjonelt tilbehør er dillstuede poteter og sennepssaus.