NRK Meny
Ciabatta klar for steiking
Foto: Egil Torheim / NRK

Ciabatta

Lag en deig og varier eventuelt fyllet slik at du får flere varianter. Ciabatta er godt med pålegg til lunch og fint å ha med på piknik. Varier fyllet med oliven, soltørkede tomater, ost, nøtter eller krydder. Yoghurt i deigen gjør brødet spesielt saftig.

Slik gjør du

Varm yoghurt, vann og olje til ca. 37 °C, rør gjæren ut i blandingen.
Tilsett salt og mel, deigen skal være ganske løs og arbeides vel og lenge, 8 – 10 minutter i kjøkkenmaskin.
Settes til heving under plast ca. 60 minutter.

Ha bakepapir på stekeplate og mel det. Ha deigen på brettet og form en deig ca. 20x30 cm, med melet hånd.
Halver deigen fra langsiden og skjær 4 brød av hver halvdel.
La brødene heve ca. 30 minutter under plast.

Stekes nederst i ovnen på 200 °C, ca. 20 minutter.
Avkjøles på rist.

PS: Skal du smaksette brødene må du tilsette «fyllet» før du har i melet.