NRK Meny
Moussaka

Gresk moussaka. I retten på bildet består det øverste laget av kjøttfarse, men du kan også toppe formen med ostesausen.

Foto: Mia / Ap

Moussaka

Grønnsaker, kjøtt og saus – hele middagen i én form. Ikke rart grekerne elsker moussaka.

Slik gjør du

Kok potetene. Sett ovnen på 180 grader.

Skjær løken i skiver, og brun den i smør og olje sammen med kjøttfarsen. Smak til med salt og pepper.

Skjær auberginene og squashene i 0,5 centimeter tykke skiver. Legg dem i en bolle, og hell over saltet. Bland, og la det stå i ti minutter. Tørk av det overflødige saltet før de legges i formen.

Skjær potetene og tomatene i skiver.

Ostesaus

Smelt smøret, og rør inn melet. Rør inn melken litt og litt. La det koke forsiktig i noen minutter.

Ha i osten, og rør til den er helt smeltet. Smak til med salt og pepper.

Før steking

Legg et lag ostesaus i bunnen av formen. Legg et lag farse oppå, og følg på med aubergine, squash og poteter. Avslutt med tomatskiver og ostesaus.

Sett formen i ovnen, og stek i 30 minutter.

Kilde: Tina Nordström