Brokkolisalat med bacon, pinjekjerner og granateplekjerner

Pass på at du lager små buketter, da blir brokkolisalaten så mye bedre.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Brokkolisalat

I denne kremete salaten er rå brokkoli hovedingrediensen. Sprøstekt bacon, pinjekjerner og granateplekjerner på toppen gjør brokkolisalaten til en liten rett i seg selv.

Slik gjør du

Rens og del brokkolien i mini-buketter. Rens og finsnitt løken. Skjær baconet i små biter og sprøstek dem.

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland brokkoli og rødløk sammen med dressingen. Hvis du har tid er det fint hvis salaten kan stå 15-20 minutter før servering.

Hell brokkolisalaten over i en passende bolle og dryss over bacon, pinjekjerner, granateple og hakket persille.

Tips

Vær ekstra nøye når du skjærer brokkolibukettene, salatopplevelsen blir så mye bedre med små buketter og finsnittet rødløk.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»/NRK1