Lam på grillen med fenikkelfrø og spisskummen Lammekjøttet skal ligge i romtemperatur godt gnidd inn med krydder før det tas over til grillen. Tareq Taylor serverer entrecôte av lam til sommerfesten.
Pastasalat med lam Denne middagsretten med lammekjøttdeig er frisk, sunn og billig. Pastasalaten tar maks 15 minutter å lage og kan serveres både til hverdag og fest.
Marokkansk lammelår Gjør en vri og disk opp med et marokkansk lammelår. Spisskummen, kanel og ingefær skaper et spennende smaksbilde som passer ekstra godt til lammekjøtt. Er du så heldig at du får tak i kjelår, kan du gjerne bruke det i denne oppskriften.
Lammestek fylt med urter Det er enkelt å få til en god lammestek. Hvis du tilbereder steken uten ben, blir smaken jevnere fordelt, og den er lettere å skjære opp. Den tar seg rett og slett bedre ut. De ovnsbakte gulrøttene med chorizo og sitron smaker ekstra godt til.
Marokkansk gryte med hodekål og lammefarse Hodekål er kjøkkenets billigste basisvare som nesten alltid er i sesong. I denne gryten fylles kålblader med en godt krydret lammefarse til «kåldolma». En smakssensasjon på en vanlig hverdag.
Lammebruschetta med gulrot-tzatziki En sprø brødskive med frisk og kremet tzatziki, laget med gulrot, er en fin base for tynne skiver av røykt lam. Tzatzikien er også fint tilbehør til andre typer kjøtt, grønnsakretter eller hvorfor ikke til pølser?
«Baris Somali» – Somalisk ris Krydret ris kokt i lammekjøttbuljong med deilig lammekjøtt, friterte poteter og salat på siden. Serveres med banan til, som på somalisk vis!
Ovnsbakt lammelår Hvis du vil skjemme deg selv bort på engelsk vis, er denne oppskriften på lammelår, yorkshirepudding og myntesaus perfekt.
Indrefilet av høyfjellslam med sellerirot og asparges Lammefileten blir perfekt når den tilberedes sous vide. Den serveres med rødvinssaus, syltede reddiker, asparges og sellerirotpuré.