Marokkansk lammelår Gjør litt ekstra ut av påskelammet, disk opp med et marokkansk lammelår. Spisskummen, kanel og ingefær skaper et spennende smaksbilde som passer ekstra godt til lammekjøtt. Er du så heldig at du får tak i kjelår, kan du gjerne bruke det i denne oppskriften.
Lammestek fylt med urter Det er enkelt å få til en god lammestek. Hvis du tilbereder steken uten ben, blir smaken jevnere fordelt, og den er lettere å skjære opp. Den tar seg rett og slett bedre ut. De ovnsbakte gulrøttene med chorizo og sitron smaker ekstra godt til.
Marokkansk gryte med hodekål og lammefarse Hodekål er kjøkkenets billigste basisvare som nesten alltid er i sesong. I denne gryten fylles kålblader med en godt krydret lammefarse til «kåldolma». En smakssensasjon på en vanlig hverdag.
Indrefilet av høyfjellslam med sellerirot og asparges Lammefileten blir perfekt når den tilberedes sous vide. Den serveres med rødvinssaus, syltede reddiker, asparges og sellerirotpuré.
Lammekarré med bakt sellerirot og flamberte epler Lam fra Lyngen er familien Johnsens favoritt til jul. Et av de beste stykkene på lammet er lammekarreen, kotelettrad med bein.
Sju rettar med lam frå Noreg og verda No er årets lam i butikkane. Norsk lam har ein mild og fin smak og er ei fantastisk råvare til mange ulike retter. Vi har plukka ut sju gode oppskrifter. Av Kristin Eriksen
Ovnsbakt lammesadel med sprø panering Det er fest når man tilbereder lammesadel. Lise Finckenhagen steker fettsiden sprø i pannen før hun panerer med sennep, persille, parmesan og brødsmuler og steker kjøttet ferdig i ovnen.
Grilla lammespyd med grønne bønner og geitost Arrosticini, grilla lammespyd, er en lokal spesialitet i Abruzzo-regionen i Italia. Til lammekjøttet serverer Gino D'Acampo en salat med grønne bønner og hvit geitost.
Kebab med lam Dette er en enkel og klassisk variant av kebab med få ingredienser. Fettet i lammekjøttdeigen gir mye god smak og gjør at kebaben enklere fester seg på spydet.
Scones med surdeig Scones passer like bra til kvelds som til frokost. Varier med forskjellige typer topping! Surdeigen er med bare for smakens skyld.
Jordbær med kanel og appelsin Den friske syrligheten til appelsinen henter fram nye smaker i jordbærene i denne oppskriften fra Andreas Viestad.
Hamburger- og pølsebrød Hjemmelagde brød til pølser og hamburgere er en skikkelig hit! Koselig å bake og det blir veldig godt.
Soppsuppe à la Thomas Herman Deilig kremet soppsuppe med bacon. På sensommeren og høsten er det sopp å finne ute i naturen. Ellers om året finner man et godt utvalg av sopp i butikken. Det er et godt alternativ.
Kantarellterte Terte er en av rettene som kan varieres i det uendelige. Det er kun kreativiteten og innholdet i kjøleskapet som setter grenser. Her er en deilig variasjon med kantareller.