Laster innhold, vennligst vent..
Lasagne med bakt aubergine, sopp og spinat

Lasagne med spinattopping og friske basilikumblader.

Foto: Christopher Gulliksen

Lasagne med bakt aubergine, sopp og spinat

Vegansk lasagne laget med aubergine, sopp, tomatsaus og en topping av spinat. Oppskriften er fra Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj».

Slik gjør du

Skjær sopp og aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.

Tomatsaus

Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter.

Spinattopping

Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt. Hell den varmen plantefløten over spinaten.

Lasagne

Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.
Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.

Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1