NRK Meny
Focaccia

Øyvind Hjelle bruker grillet focaccia i store biter til vitello tonnato.

Foto: Fra TV-programmet «Gratulerer med dagen!» / NRK

Focaccia

Det tar to dager å lage focaccia etter Øyvind Hjelles oppskrift. Det blir luftig italiensk brød med olivenolje og salt.

Slik gjør du

Dag 1

Bland gjær og hvetemel, bruk tresleiv, rør inn vann og jobb med deigen til den er glatt, cirka 3–5 minutter. Skrap sidene på bollen reine for deigrester og dekk med plast. Hev i cirka 30 minutter. Sett deigen i kjøleskap natten over.

Ta deigen ut av kjøleskapet 45 minutter før deigen skal lages neste dag.

Dag 2

Bland lunket vann, salt, olje, gjær og hvetemel. Elte dette sammen med deigen fra dagen før.

Hell 10 spiseskjeer olivenolje i en dyp ovnsform. Ha deigen i denne formen og vend den i olivenolje. Deigen skal være helt løs i formen. La deigen heve til dobbel størrelse. Dytt noen rosmrisnkvister i deigen og dryss over raust med flaksalt.

Sett focacciaen i forvarmet ovn på 225 grader og stek i cirka 25 minutter.

Tips

Kilde: Øyvind Hjelle i TV-programmet «Gratulerer med dagen!»